Τετάρτη 8 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Καραντίνα τέλος και στον Εβρο

Την πλήρη άρση της καραντίνας από τις 21/11/2000 «εδέησε» να αποφασίσει και για το Νομό Εβρου - μετά τους Νομούς Ξάνθης και Ροδόπης - η μόνιμη κτηνιατρική επιτροπή της ΕΕ. Ομως, η απόφαση αυτή δεν πρόκειται να βάλει ουσιαστικά τέρμα στα δεινά των κτηνοτρόφων του νομού, οι οποίοι λόγω του αφθώδους πυρετού οδηγήθηκαν στην οικονομική καταστροφή και ακόμα δε γνωρίζουν τι θα γίνει και πότε θα πάρουν τις αποζημιώσεις που δικαιούνται.

Βέβαια, το υπουργείο Γεωργίας, με χτεσινή ανακοίνωσή του, «πανηγυρίζει» γι' αυτή την απόφαση. Και μάλιστα, μέσω του αρμόδιου υφυπουργού Γεωργίας, Φ. Χατζημιχάλη, υποστηρίζει προκλητικά πως τα μέτρα που ελήφθησαν «απέδωσαν σε σύντομο χρονικό διάστημα» (!), αγνοώντας την πολύμηνη ταλαιπωρία που υπέστησαν οι κτηνοτρόφοι του νομού χωρίς να φταίνε σε τίποτα.

Και το θράσος της κυβέρνησης δε σταματά εδώ. Στη συνέχεια της ανακοίνωσης ο Φ. Χατζημιχάλης, αναφερόμενος στο Νομό Εβρου, επισημαίνει «κατόπιν εορτής» ότι «πρέπει να τυγχάνει πάντοτε ιδιαίτερης προσοχής απ' όλους μας», την ίδια στιγμή που το υπουργείο Γεωργίας δεν έχει να επιδείξει καμία επιτυχία στην έγκαιρη καταβολή των αποζημιώσεων στους οικονομικά κατεστραμμένους κτηνοτρόφους της περιοχής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ