Τετάρτη 8 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ
Αρχίζουν τα δύσκολα

Η ΑΕΚ υποδέχεται στο ΟΑΚΑ την Τσιμπόνα Ζάγκρεμπ

«Νόμο» θεωρεί ο Ιβκοβιτς το να νικήσει η ομάδα του στα εντός έδρας παιχνίδια

Sportidea

«Νόμο» θεωρεί ο Ιβκοβιτς το να νικήσει η ομάδα του στα εντός έδρας παιχνίδια
To πιο σοβαρό τεστ στη μέχρι τώρα ευρωπαϊκή της πορεία δίνει σήμερα η ΑΕΚ, που στα πλαίσια της τέταρτης αγωνιστικής για την Ευρωλίγκα της ULEB υποδέχεται στο ΟΑΚΑ την Τσιμπόνα Ζάγκρεμπ (19.00). Ο Ντούσαν Ιβκοβιτς που μετά το νικηφόρο παιχνίδι με τον Ηρακλή για το πρωτάθλημα την Κυριακή είχε επισημάνει αρκετά λάθη των παικτών του (που έκαναν το φινάλε του αγώνα αγχωτικό) και πιστεύει σήμερα ότι θα φανούν πιο προσεκτικοί. Αλλωστε, όπως επισήμανε, περιθώρια απωλειών εντός έδρας δεν υπάρχουν, προκειμένου να διεκδικήσει η ομάδα του μια εκ των δυο πρώτων θέσεων του ομίλου. Μάλιστα τεκμηρίωσε τα λεγόμενά του δηλώνοντας ότι «αυτό είναι νόμος σε τέτοιου είδους διοργανώσεις».

Οσο για τους Κροάτες, τόνισε ότι αποτελούν ένα ισχυρό σύνολο και διαθέτουν πολύ καλούς παίκτες. «Είναι πολύ καλή ομάδα. Εχει συνέλθει από τους τραυματισμούς και τις αρρώστιες που την ταλαιπωρούσαν. Διαθέτει δύο καλά γκαρντ, τον Λι και τον Σέζαρ, τον πιο ταλαντούχο παίκτη της, δυνατή και έμπειρη φροντ λάιν».

Για τα λάθη κόντρα στον Ηρακλή ο Γιουγκοσλάβος τεχνικός παρατήρησε ότι η ομάδα του είχε πρόβλημα στο έλεγχο των ριμπάουντ και θα πρέπει να το προσέξει αυτό στο μέλλον.

ΠΑΟΚ: Ολα του... Φλεβαράκη δύσκολα...

Δεν του έφθαναν του Κώστα Φλεβαράκη τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παίκτες του ΠΑΟΚ ήρθαν και αυτά των τραυματισμών. Ο Γιάννης Γιαννούλης ένιωσε έντονες ενοχλήσεις στην προπόνηση της Δευτέρας, και δεν ακολούθησε την αποστολή, η οποία αναχώρησε χθες το πρωί για τη Γιουγκοσλαβία, όπου σήμερα θα αντιμετωπίσει την Μπουντούτσνοστ (21.30) για την ίδια διοργάνωση. Πολλοί συνέδεσαν την απουσία του διεθνή φόργουορντ με το οικονομικό πρόβλημα, αλλά το υπερηχογράφημα στο οποίο υποβλήθηκε ο αρχηγός του ΠΑΟΚ έδειξε ότι ακόμα και η συμμετοχή του στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό, είναι αμφίβολη! Κατά τα αλλά ο Ελληνας τεχνικός επισήμανε στους παίκτες της ομάδας του, για το σημερινό παιχνίδι να αφοσιωθούν στα αγωνιστικά και να ξεχάσουν τα οικονομικό προβλήματα αν και επισήμανε ότι αυτό είναι και δύσκολο. «Δεν ξέρω πόση υπομονή μπορεί να κάνει κάθε παίκτης. Αυτοί που είναι στην ομάδα όμως, για όσο καιρό είναι, πρέπει να αφοσιωθούν στο αγωνιστικό μέρος», Οσο για τον αγώνα τόνισε: «Πάμε χωρίς άγχος. Το γεγονός όμως ότι κερδίσαμε τρεις αγώνες στην Ευρωλίγκα δε σημαίνει ότι είμαστε αδιάφοροι. Είναι σημαντικό να διατηρήσουμε την αυτοσυγκέντρωσή μας, και στις δύσκολες έδρες».

ΗΡΑΚΛΗΣ: Σημάδια βελτίωσης

Τα σημάδια βελτίωσης που έδειξε ο «γηραιός» στον αγώνα της Κυριακής κόντρα στην ΑΕΚ, παρά την ήττα... χαροποίησαν κάπως τον Μάκη Δενδρινό. Το γεγονός ότι οι παίκτες του δεν παράτησαν τον αγώνα όταν η ΑΕΚ προηγήθηκε με μεγάλη διαφορά και διεκδίκησαν στο τέλος τη νίκη, έκανε τον Ελληνα τεχνικό να τονίσει ότι ήταν ένα θετικό μήνυμα. Οσον αφορά τον αγώνα με την Πλάνια (19.00 ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ) για την τέταρτη αγωνιστική της ΣΟΥΠΡΟΛΓΙΚΑ της ΦΙΜΠΑ ο Δενδρινός δήλωσε: «Η Πλάνια είναι η καλύτερη σουηδική ομάδα που έχω δει. Με πολλούς ξένους, οργάνωση, δύναμη, ταχύτητα, και σκορ από πολλούς παίκτες. Πάντως οι δύο προσεχείς αγώνες (σ.σ. Πλάνια, Μίλων) είναι για μας μία καλή ευκαιρία για να ανακτήσουμε σε ένα βαθμό, ό,τι χάσαμε στους προηγούμενους αγώνες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ