Τετάρτη 8 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΧΕΡΦΟΛΓΚΕ - ΑΕΚ 2-1
Συνέχισε τις κακές εμφανίσεις

Ηττα με 2-1 υπέστη η ΑΕΚ από τη Χερφόλγκε και έτσι ο διττός «κιτρινόμαυρος» στόχος δεν επετεύχθη. Φυσικά, δεν αναφερόμαστε στην πρόκριση, αφού αυτή είχε κριθεί από την πρώτη αναμέτρηση (5-0). Ομως, οι κυπελλούχοι είχαν μεταβεί στη Δανία με σκοπό τη νίκη, ώστε αφ' ενός να φέρουν πολύτιμους «ευρωβαθμούς» και αφ' ετέρου ν' απαλύνουν τις συνέπειες του στραπάτσου στο ντέρμπι. Μετά λοιπόν τη χτεσινή εμφάνιση και την ήττα, δικαιολογημένα μπορεί κάποιος να πει ότι δεν τα κατάφεραν.

Από την αρχή οι φιλοξενούμενοι φάνηκε πως δεν είχαν ξεπεράσει το σαββατιάτικο σοκ. Το γεγονός αυτό σε συνάρτηση με τον εφησυχασμό που προκαλεί η σίγουρη πρόκριση αλλά και το ένστικτο της αυτοπροστασίας έφεραν την κακή απόδοση. Γιατί αναφερόμαστε στο ένστικτο; Γιατί οι γηπεδούχοι αρκετές φορές έδειχναν να 'χουν την εντύπωση πως βρίσκονται σε ρινγκ και όχι σε ποδοσφαιρικό τερέν. Οι ενέργειές τους απείχαν παρασάγγας από το απλά αντιαθλητικό παιχνίδι και «αγκάλιαζαν» τις «δολοφονικές» ενέργειες.

Βέβαια, τα παραπάνω σε καμιά περίπτωση δεν ευσταθούν ως δικαιολογία. Οταν απέναντί σου έχεις την προτελευταία ομάδα του δανέζικου πρωταθλήματος, που 'χει να κερδίσει από τις 27 Αυγούστου και θες να καλείσαι σοβαρή ομάδα, τότε απλά και μόνο κερδίζεις. Αντί αυτού η ΑΕΚ δέχτηκε το πρώτο γκολ, από τον Γιάκομπσεν μόλις στο 42΄΄! Και το χειρότερο, στη συνέχεια δεν αντέδρασε όπως θα μπορούσε. Παρέμεινε νωχελική και στηριζόταν σ' αποσπασματικές ατομικές ενέργειες. Παρ' όλα αυτά κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Πέτκοφ (32΄) και να χάσει ορισμένες ακόμα ευκαιρίες. Το... γλυκό έδεσε από την άσπρη βούλα. Μ' ένα απίστευτο πέναλτι που υπέδειξε ο Πορτογάλος διαιτητής Ντα Σίλβα και μετέτρεψε σε γκολ ο Χέρμανσεν (48΄) και το άστοχο χτύπημα της εσχάτης των ποινών από τον Τσάρτα.

Σαφώς προβληματισμένος ο Παθιακάκης δήλωσε: «Εμείς εκτός από κακή ψυχολογία και κόπωση είχαμε να αντιμετωπίσουμε ένα άσχημο τερέν και ένα πολύ σκληρό παιχνίδι από πλευράς Δανών. Θέλαμε να κερδίσουμε το παιχνίδι αλλά δεν τα καταφέραμε. Αν ο Τσάρτας είχε πετύχει το πέναλτι τότε ίσως είχαμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Τώρα έχουμε πέντε μέρες για να ηρεμήσουμε ώστε στα παιχνίδια του πρωταθλήματος να ξαναθυμηθούμε το καλό ποδόσφαιρο, το οποίο μας είχαν συνηθίσει να παίζουμε οι φίλαθλοί μας».

ΧΕΡΦΟΛΓΚΕ: Μίκελσεν, Λ. Γιάκομπσεν, Χόγιερ, Κρίστιανσεν, Μ. Χένρικσεν, Χέρμανσεν, Κάρστρουπ, Λόμπερς, Τόμσεν, Χέιντε, Αμπελ (55΄ Σκραμ).

ΑΕΚ: Ατματσίδης, Λάκης (78΄ Νάβας), Κασάπης, Φερούζεμ, Καψής, Ζαγοράκης, Ζήκος, Πέτκοφ, Τσάρτας, Ρουίς (56΄ Κωνσταντινίδης), Νικολαΐδης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ