Τετάρτη 8 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΛΥΩΝ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-0
«Προδόθηκε»... νωρίς

Σε δυο ανατροπές του Αλβεζ εστιάζονται οι διαμαρτυρίες του Ολυμπιακού για πέναλτι

Sportidea

Σε δυο ανατροπές του Αλβεζ εστιάζονται οι διαμαρτυρίες του Ολυμπιακού για πέναλτι
Με το... καλημέρα του παιχνιδιού με τη Λυών τελείωσαν και τα όνειρα του Ολυμπιακού για πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Η ήττα από τη γαλλική ομάδα με 1-0 δίνει το εισιτήριο της πρόκρισης στους Γάλλους, αφού ισοβαθμούν με τον Ολυμπιακό στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, αλλά στα μεταξύ τους παιχνίδια έχουν καλύτερη διαφορά, χάρις στο έκτος έδρας γκολ που πέτυχαν στο ΟΑΚΑ (2-1). Η Λυών κατάφερε να πετύχει αυτό που ήθελε, το ένα γκολ που θα τις έδινε την πρόκριση, μόλις στο 2` χάρις σε ένα ακόμη ευρωπαϊκό λάθος της «ερυθρόλευκης» άμυνας. Ο Βαϊρέλ έδειξε το ταλέντο του... Ο Κόντης δεν κατάφερε να τον κόψει από δεξιά, και σε μια φάση διαρκείας, έβγαλε τη σέντρα και στο κέντρο της άμυνας του Ολυμπιακού ο Λεγκλ έστειλε σχεδόν ανενόχλητος την μπάλα στη δεξιά γωνία της εστίας του Ελευθερόπουλου, αφού οι αμυντικοί του Ολυμπιακού φάνηκαν... παγωμένοι. Ο Ολυμπιακός μετά το 20λεπτο κατάφερε να ισορροπήσει το παιχνίδι, αλλά οι γηπεδούχοι είχαν άλλες δυο κλασικές ευκαιρίες για να πετύχουν κάποιο τέρμα, με τον Βαϊρέλ στο 24` και στο 45` με τον Μαρλέ.

Η κακή διαιτησία του Αυστριακού Μπένκο, που «έπαιξε έδρα», καθώς και η αδυναμία του Ολυμπιακού να δημιουργήσει τις αξιόλογες φάσεις στην επίθεση ήταν τα δυο στοιχεία που έκριναν την επανάληψη και οδήγησαν το παιχνίδι στην ήττα της ελληνικής ομάδας. Ο Αυστριακός διαιτητής αρνήθηκε δυο πέναλτι στους πρωταθλητές Ελλάδας, σε ισάριθμες ανατροπές του Αλβεζ στο 67` και στο 74`. Αυτό... τσάκισε τα νεύρα των παικτών του Γιάννη Ματζουράκη σε μια κρίσιμη καμπή του αγώνα, που φαινόταν να μην έχουν το μυαλό στο παιχνίδι όσο πέρναγε η ώρα. Ο Μπένκε που στο τέλος του αγώνα πολιορκήθηκε από τους εξοργισμένους παίκτες του Ολυμπιακού, έδειξε κίτρινη στους Τζιοβάνι, Ελευθερόπουλο, Αμανατίδη, Ντεφλάντρ, Αλβες, Φοέ.

ΛΥΩΝ: Κουπέ, Ντεφλάντρ, Εντμίλσον, Λαβίλ (71` Μπλανς), Βιολό, Μαρλέ, Λεγκλ, Αντερσον, Βαϊρέγ, Φοέ, Μπρεσέ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ελευθερόπουλος, Πατσατζόγλου (75` Γιαννακόπουλος), Αμανατίδης, Πουρσανίδης (54` Μαυρογενίδης), Τζιοβάνι (54` Οφορίκουε), Τζόρτζεβιτς, Ζε Ελίας, Αλβες, Ζέτεμπεργκ, Κόντης, Αντζας.

Ξεκαθάρισαν... όλα στους τέσσερις πρώτους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ στην τελευταία αγωνιστική. «Καρδιές έσπασαν» στον όγδοο όμιλο, όπου οι δύο ισοπαλίες, 2-2 μεταξύ της Στουρμ Γκρατς με τη Γαλατάσαραϊ στην Τουρκία και της Ρέιντζερς με τη Μονακό έδωσαν το εισιτήριο στους Αυστριακούς του Ιβιτσα Οσιμ και στους Τούρκους. Στα αξιοσημείωτα της αγωνιστικής η ήττα της Αρσεναλ από τη Σαχτιόρ με 3-0, που όμως ήταν ανώδυνη για τους Αγγλους, αφού έχουν πάρει την πρόκριση. Τα υπόλοιπα αποτελέσματα: Σπαρτάκ Μόσχας - Ρεάλ Μαδρίτης 1-0, Σπόρτιγκ - Μπάγερν Λεβερκούζεν 0-0, Σπάρτα Πράγας - Λάτσιο 0-1, Βαλένθια -Χέρενφελ 1-1.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ