Τετάρτη 8 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ
Στα.. ύψη η αγωνία

Στον έβδομο και όγδοο όμιλο επικεντρώνεται το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην αυλαία της Α` φάσης του Τσάμπιονς Λιγκ αφού εκεί παραμένουν ρευστά τα πράγματα όσον αφορά τις ομάδες που θα πάρουν το εισιτήριο της πρόκρισης στον επόμενο γύρο.

Στον έβδομο όμιλο τα πράγματα είναι ανοιχτά καθώς τρεις από τις τέσσερις ομάδες διεκδικούν τις δυο προνομιούχες θέσεις. Το φαβορί, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, μπήκε σε περιπέτειες καθώς υπέστη οδυνηρές ήττες από Αϊντχόβεν (3-1) και Αντερλεχτ (2-1) αντίστοιχα. Οι οποίες την έφεραν στην 3η θέση του ομίλου με 7 βαθμούς, πίσω από Αϊντχόβεν και Αντερλεχτ που έχουν από 9 βαθμούς. Η τελευταία αγωνιστική βρίσκει την Αϊντχόβεν να φιλοξενεί την Αντερλεχτ και τη Μάντσεστερ την Ντιναμό Κιέβου, που είναι στην τελευταία θέση με 4 βαθμούς. Αν Ολλανδοί και Βέλγοι μείνουν στο Χ, τότε προχωρούν χέρι - χέρι στην επόμενη φάση και αφήνουν τη Μάντσεστερ με την Ντιναμό Κιέβου, να παλεύουν για την 3η θέση που οδηγεί στο ΟΥΕΦΑ.

Στα ύψη φθάνει η αγωνία και στον όγδοο όμιλο. Η Μίλαν έχει ήδη προκριθεί με τις Λιντς και Μπαρτσελόνα να διεκδικούν τη δεύτερη θέση και την πρόκριση. Η Μπαρτσελόνα υποδέχεται την Μπεσίκτας ενώ η αδιάφορη Μίλαν, τη Λιντς. Οι Αγγλοι έχουν το αβαντάζ καθώς με νίκη ή ισοπαλία απέναντι στην αδιάφορη Μίλαν προκρίνονται αφού έχουν 8 βαθμούς έναντι 5 της Μπαρτσελόνα. Από την άλλη, οι Καταλανοί θέλουν νίκη επί της Μπεσίκτας που στοχεύει μόνο στην 3η θέση και το ΟΥΕΦΑ, και νίκη της Μίλαν για να ισοβαθμήσουν με τη Λιντς στους 8 βαθμούς και να πάρουν την πρόκριση καθώς υπερτερούν των Αγγλων (4-0 και 1-1).

Αναλυτικά οι αγώνες: 5ος ΟΜΙΛΟΣ: Αμβούργο-Λα Κορούνια, 6ος ΟΜΙΛΟΣ: Ρόζμεπουργκ-Μπάγερν Μονάχου, Χέλσιμποργκ-Παρί Σεν Ζερμέν. 7ος ΟΜΙΛΟΣ: Αϊντχόβεν-Αντερλεχτ, Μάντσεστερ Γιουνάιντεντ-Ντιναμό Κιέβου.8ος ΟΜΙΛΟΣ: Μπαρτσελόνα-Μπεσίκτας, Μίλαν-Λιντς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ