Πέμπτη 27 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΔΕΔΥ
«Διεκδικήσεις» ενσωμάτωσης στην κυρίαρχη πολιτική

Περίσσεψαν οι φραστικές «διεκδικητικές» κορόνες και οι λεονταρισμοί στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου της πλειοψηφίας της ΑΔΕΔΥ, ενόψει της ΔΕΘ. Για ακόμα μια φορά η πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ «θυμήθηκε» το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων που θίγεται από την κυβερνητική πολιτική και προανήγγειλε κινητοποιήσεις, προβάλλοντας ένα διεκδικητικό πλαίσιο «κομμένο και ραμμένο» στα μέτρα της κυρίαρχης πολιτικής.

Με ανακοίνωσή τους οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο καταγγέλλουν την πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ, που ενώ ως κοινωνικός εταίρος, όλα τα προηγούμενα χρόνια, συμφώνησε μέσα από κοινωνικούς διαλόγους και προγραμματικές συμφωνίες σε όλα με τη λογική της ανταγωνιστικότητας και συνέπραξε στις αντιλαϊκές αντεργατικές πολιτικές, τώρα καμώνεται ότι αντιδρά για το «θεαθήναι».

Απέναντι και ενάντια - τονίζουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο - στην κυβέρνηση και σ' όλους αυτούς που συνδιαμορφώνουν τις αντιλαϊκές και αντεργατικές πολιτικές, «ένας δρόμος και μια επιλογή υπάρχει για τους εργαζόμενους. Ο δρόμος του ανυποχώρητου, δυναμικού ταξικού αγώνα, του αγώνα σύγκρουσης, ανατροπής και αποτροπής των αντιλαϊκών πολιτικών στην προοπτική γενικότερων κοινωνικοοικονομικών αλλαγών». Σε αυτήν την κατεύθυνση καλούν τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να εγκαταλείψουν τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό και να στηρίξουν τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ