Πέμπτη 27 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΩΡΑΡΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ
Να μπει φραγμός στα αντεργατικά σχέδια

Το ρόλο της εμπροσθοφυλακής στην προσπάθεια της πλήρους απελευθέρωσης του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων και κατάργησης της Κυριακής αργίας φαίνεται ότι αναλαμβάνει η πλειοψηφία της Νομαρχίας της Αθήνας (ΠΑΣΟΚ) κατ' εντολή της κυβέρνησης (ΝΔ) και για λογαριασμό των πολυεθνικών και των μεγαλεμπόρων.

Αυτό άλλωστε προκύπτει αβίαστα ως συμπέρασμα από τη χτεσινή συνάντηση του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και εκπροσώπων συνδικαλιστών επιχειρησιακών σωματείων του κλάδου με το νομάρχη Αθήνας Γ. Σγουρό και με αφορμή το αίτημα (για λογαριασμό των πολυεθνικών) του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικών Πωλήσεων Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ) να μείνουν ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας την Πέμπτη 10 Σεπτέμβρη έως τις 12 το βράδυ. Ο νομάρχης της Αθήνας Γ. Σγουρός (ΠΑΣΟΚ) απάντησε με «ήξεις - αφίξεις» σε όλα τα ζητήματα που του έθεσαν οι συνδικαλιστές, ενώ δεν έδωσε καμία ξεκάθαρη απάντηση για τις προθέσεις της Νομαρχίας σε ότι αφορά το συγκεκριμένο αίτημα του ΣΕΛΠΕ, δηλώνοντας ότι αυτή θα εξαρτηθεί... από το τι θα απαντήσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς.

Οπως προκύπτει, και με το πρόσχημα της κρίσης, το κεφάλαιο απαιτεί εδώ και τώρα να λυθεί το ζήτημα τόσο του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων όσο και της αργίας της Κυριακής. Αυτό επιβεβαιώνεται τόσο από τις πρόσφατες αποφάσεις διάφορων δήμων της Αθήνας οι οποίοι ζήτησαν να χαρακτηριστούν τουριστικές περιοχές ώστε να διεκδικήσουν ευνοϊκές ρυθμίσεις για το ωράριο, όσο και από το συγκεκριμένο αίτημα του ΣΕΛΠΕ. Ο σύλλογος καλεί τους εμποροϋπαλλήλους να οργανωθούν στο σωματείο «για να βάλουμε φραγμό στα σχέδια της κυβέρνησης και των μεγαλοεργοδοτών για 24ωρη λειτουργία των καταστημάτων και για την κατάργηση της Κυριακής αργίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ