Πέμπτη 27 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΔΕΘ
Καθημερινές εξορμήσεις στους τόπους δουλειάς

Πλατύ κάλεσμα συμμετοχής στο πανεργατικό συλλαλητήριο απευθύνει η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης που στις 5 Σεπτέμβρη προχωρά σε 4ωρη στάση εργασίας

Από τις περσινές κινητοποιήσεις στα εγκαίνια της ΔΕΘ
Από τις περσινές κινητοποιήσεις στα εγκαίνια της ΔΕΘ
Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται η πανεξόρμηση των ταξικών δυνάμεων προς στους εργαζόμενους της Θεσσαλονίκης για την επιτυχία του συλλαλητηρίου που διοργανώνει το ΠΑΜΕ στα εγκαίνια της ΔΕΘ, το Σάββατο 5 Σεπτέμβρη, στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Συντριβανίου.

Σήμερα Πέμπτη στις 7.30 το απόγευμα, στον 7ο όροφο του Εργατικού Κέντρου, συνεδριάζει σε διευρυμένη σύνθεση η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ προκειμένου να ολοκληρώσει το σχεδιασμό για το πλατύ άνοιγμα στον εργαζόμενο λαό της Θεσσαλονίκης και τις δράσεις που θα αναπτύξει με αφορμή τα προβλήματα που υπάρχουν στους χώρους δουλειάς, τις επόμενες μέρες, στην πορεία προς το πανεργατικό συλλαλητήριο στη ΔΕΘ.

Την Παρασκευή 4 Σεπτέμβρη, στις 12 μ., η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα του ΕΚΘ, όπου θα παρουσιάσει το διεκδικητικό πλαίσιο των ταξικών δυνάμεων για το επόμενο χρονικό διάστημα.

Στο πλαίσιο δράσης για την επιτυχία του πανεργατικού συλλαλητηρίου, η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης κήρυξε 4ωρη στάση εργασίας το Σάββατο 5 Σεπτέμβρη, από τις 4 το μεσημέρι μέχρι τις 8 το βράδυ και καλεί τους εργαζόμενους στο εμπόριο να συμμετέχουν μαζικά στη στάση εργασίας και στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ.

Με εξορμήσεις στους χώρους δουλειάς, συνδικαλιστές της Ενωσης και απλοί εργαζόμενοι από το εμπόριο που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, μεταφέρουν το αγωνιστικό κάλεσμα στους συναδέλφους τους. Σήμερα το απόγευμα θα περιοδεύσουν στο εμπορικό κέντρο «Mediterranean Cosmos» και αύριο Παρασκευή στο εμπορικό κέντρο «City Gate».

Με ανακοίνωσή της, η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων απευθύνεται στους εργαζόμενους των μικρών και μεγάλων εμπορικών καταστημάτων, των σούπερ μάρκετ, που βιώνουν τη σκληρή πραγματικότητα στους χώρους εργασίας. Μια πραγματικότητα που κυριαρχείται από τη μερική απασχόληση, τη δουλειά χωρίς ρεπό και διάλειμμα σε πάρα πολλές περιπτώσεις, τις δεκάδες απλήρωτες υπερωρίες, τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, την καταστρατήγηση της Συλλογικής Σύμβασης, καθώς και την ένταση της τρομοκρατίας και των απειλών μέσα στα μαγαζιά. Καλεί τους εργαζόμενους να απομονώσουν τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό που βάζει πλάτη για την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας. Να απορρίψουν τη λογική του συμβιβασμού και της υποταγής και να παλέψουν με διεκδικήσεις που ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ