Πέμπτη 27 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΥΓΕΙΑ
ΚΕΝΤΡΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗ «ΝΕΑ ΓΡΙΠΗ»
Σχεδιάζεται να λειτουργήσουν με συμβασιούχους και μετατάξεις

Κανονικά ανοίγουν στις 11 Σεπτέμβρη τα σχολεία

Με συμβασιούχους θα λειτουργήσουν τα Κέντρα Εμβολιασμού για τη «νέα γρίπη»

Eurokinissi

Με συμβασιούχους θα λειτουργήσουν τα Κέντρα Εμβολιασμού για τη «νέα γρίπη»
Κυρίως με συμβασιούχους και μετατάξεις και με τη συνδρομή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και των εθελοντών, σχεδιάζει να λειτουργήσει η κυβέρνηση τα Κέντρα Εμβολιασμών Γρίπης (ΚΕΓ), που θα δημιουργηθούν στη χώρα, αναδεικνύοντας - πέραν των άλλων - και την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζεται ένα κρίσιμο ζήτημα δημόσιας υγείας.

Χτες ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος συναντήθηκε με τον νομάρχη Αθηνών Γιάννη Σγουρό, προκειμένου να συζητηθούν μέτρα για την αντιμετώπιση της «νέας γρίπης». Εκεί ο υπουργός επανέλαβε ότι «το Εθνικό Σχέδιο αναπτύσσεται» κυρίως απ' τη Νομαρχιακή και Τοπική Αυτοδιοίκηση, που - όπως είπε - πρέπει να είναι σωστά προετοιμασμένη. Στην πραγματικότητα, οι δήμοι και νομαρχίες καλούνται να λειτουργήσουν τα Κέντρα Εμβολιασμού χωρίς το αναγκαίο προσωπικό. Ετσι - όπως είπε ο Γ. Σγουρός - το προσωπικό που απαιτείται για τη στελέχωση 315 ΚΕΓ έχει ζητηθεί απ' το υπουργείο Εσωτερικών «είτε με συμβασιούχους, είτε με μετατάξεις, είτε ακόμα και μέσω διαγωνισμών του ΑΣΕΠ». Η Νομαρχία έχει ήδη ζητήσει τη συνδρομή των Ιατρικών Συλλόγων, του Ερυθρού Σταυρού και των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων. Ετσι, η «νέα γρίπη» χρησιμοποιείται για την εκχώρηση κρίσιμων κομματιών της υγείας στους ιδιώτες και τις ΜΚΟ, αλλά και για την επέκταση των ελαστικών μορφών εργασίας και της μερικής απασχόλησης.

Κανονικά, στις 11 Σεπτέμβρη, θα ανοίξουν τα σχολεία. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, σε περίπτωση που διαπιστωθεί κρούσμα σε ένα σχολείο είναι πιθανόν να κλείσει το σχολείο για ένα μικρό διάστημα, αλλά ενδεχομένως και άλλα σχολεία στην ίδια περιοχή. Στόχος, σύμφωνα με το υπουργείο, είναι «να καθυστερήσουμε όσο είναι δυνατόν την έξαρση της πανδημίας στη χώρα μας», γιατί δεν είναι γνωστό πότε θα δώσει την άδεια «ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για να χρησιμοποιήσουμε τα εμβόλια». Οπως είπε ο Δ. Αβραμόπουλος, η πρώτη παρτίδα εμβολίων θα φτάσει στην Ελλάδα στις 15 Σεπτέμβρη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στους 38 οι νεκροί από την εποχική γρίπη (2019-02-08 00:00:00.0)
Πρωτοβουλία αγωνιστικού συντονισμού και στην Καλαμαριά (2009-12-08 00:00:00.0)
Δαμόκλειος σπάθη στις αίθουσες των σχολείων (2009-09-11 00:00:00.0)
Εξαντλείται στις συστάσεις και τη μετάθεση ευθυνών (2009-09-01 00:00:00.0)
Επικαιροποίησε τις διαχρονικές ελλείψεις του δημόσιου συστήματος Υγείας (2009-08-02 00:00:00.0)
Ανάγκη καθολικού δημόσιου συστήματος Υγείας (2009-07-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ