Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΗΝ ΑΣΣΗΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Παρέμβαση της ΝΑΣ στο Νομαρχιακό Συμβούλιο

Οι σοβαρές ελλείψεις σε έργα υποδομής αποκαλύφθηκαν και πάλι στις πρόσφατες πλημμύρες

Motion Team

Τις σοβαρές ελλείψεις σε έργα υποδομής που αποκαλύφθηκαν για μια ακόμα φορά από τις πρόσφατες πλημμύρες, που προκάλεσαν σοβαρές καταστροφές στην Ασσηρο αλλά και άλλες περιοχές της Θεσσαλονίκης, κατήγγειλε η Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία (ΝΑΣ) Θεσσαλονίκης στη διάρκεια της χτεσινής συνεδρίασης του Νομαρχιακού Συμβουλίου, όπου συζητήθηκε το θέμα των πρόσφατων πλημμυρών.

Την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μετά τις καταστροφικές πλημμύρες στην Ασσηρο παρουσίασε ο Δήμαρχος Ασσήρου Δημήτρης Ράβναλης. Οπως είπε, το ύψος των ζημιών μόνο στη δημοτική περιουσία ανέρχεται σε 1,5 εκατομμύριο ευρώ. Και την άμεση αποκατάσταση των ζημιών, την υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων στον οικισμό και στο δάσος που κάηκε στην πυρκαγιά του 2007 και την άσκηση πιέσεων εκ μέρους της Νομαρχίας προς τα αρμόδια υπουργεία, ώστε να δοθούν τα απαραίτητα κονδύλια.

Απέναντι στις αυξημένες ανάγκες για λήψη μέτρων και άμεσο προγραμματισμό έργων, στο αίτημα των κατοίκων για ολική αποζημίωση είχε «απαντήσει» λίγο νωρίτερα ο υφυπουργός Εσωτερικών, Α. Νάκος, ανακοινώνοντας ότι ενέκρινε τη χορήγηση έκτακτης πίστωσης ύψους 150.000 ευρώ για την κάλυψη των επειγουσών, πρώτων αναγκών, στο Δήμο Ασσήρου.

Τη γνωστή δημαγωγική τακτική ακολούθησε ο Νομάρχης Π. Ψωμιάδης. Ετσι από τη μία απηύθυνε έκκληση στην κεντρική εξουσία να υπάρξουν χρηματοδοτήσεις και από την άλλη διαφήμιζε τα αντιπλημμυρικά έργα που έγιναν στο νομό όλα τα προηγούμενα χρόνια, προσπαθώντας να μειώσει τις εγκληματικές ευθύνες της διοίκησής του αλλά και της κυβέρνησης της ΝΔ που συνειδητά, συνεχίζοντας την πολιτική του ΠΑΣΟΚ δεν προχωρούν στην υλοποίηση των μεγάλων αντιπλημμυρικών έργων.

Ο Μιχάλης Σπυριδάκης, Νομαρχιακός Σύμβουλος της ΝΑΣ κατήγγειλε τις διαχρονικές ευθύνες της κυβέρνησης, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Νομαρχίας για την έλλειψη των απαραίτητων έργων που θα προστάτευαν την πόλη και το Νομό από τις πλημμύρες.

Και ξεκαθάρισε ότι η ΝΑΣΘ ζητά και θα παλέψει για την άμεση κατασκευή έργων αντιπλημμυρικής προστασίας, για θωράκιση της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής, την ολική αποζημίωση όλων των πληγέντων του Νομού, την αναδάσωση της περιοχής του Δήμου Ασσήρου, που κάηκε πριν από δύο χρόνια και την άμεση προμήθεια των απαραίτητων μηχανημάτων. Τέλος, απαίτησε την κινητοποίηση της Διοίκησης της Νομαρχίας για την υλοποίηση των συγκεκριμένων έργων και να μην εξαντλεί το ενδιαφέρον της για τους κατοίκους των πληγέντων περιοχών με άσφαιρες δηλώσεις, όπως κάνει η πλειοψηφία της Διοίκησης της Νομαρχίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ