Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ
Αντιμέτωποι με σημαντικούς κινδύνους

Κάλεσμα οργάνωσης στα συνδικάτα απευθύνουν στους εργαζόμενους οι ταξικές δυνάμεις, συνεχίζοντας τις παρεμβάσεις σε εταιρείες του κλάδου

Στην ιδιωτική εταιρεία Κέντρο Ανακύκλωσης Δήμου Αμαρουσίου βρέθηκαν χτες και μίλησαν με την εργοδοσία και τους εργαζόμενους του χώρου αντιπροσωπεία συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ και του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, συνεχίζοντας τις παρεμβάσεις των ταξικών δυνάμεων σε εταιρείες του κλάδου.

Οι συνδικαλιστές διαπίστωσαν ότι και στη συγκεκριμένη εταιρεία δεν τηρούνται τα αναγκαία μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, αφού ακόμα και οι εργαζόμενοι δεν είναι ενημερωμένοι για το τι πρέπει να κάνουν για να προστατευτούν - υπήρχαν εργαζόμενοι που δεν φορούσαν μάσκες ή γάντια κλπ. Παρά τις τεράστιες επιχορηγήσεις που παίρνουν αυτές οι εταιρείες, φαίνεται ότι η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων του χώρου «ανακυκλώνει» και την ανεργία στους εργαζόμενους. Οπως είπε ο εργοδότης στους συνδικαλιστές θα χρειαστεί το επόμενο διάστημα να κάνει δέκα απολύσεις, αλλά επειδή οι εργαζόμενοι έχουν εμπειρία, και για να μη χάσουν τη δουλειά τους, θα τους συστήσει σε άλλα εργοστάσια ανακύκλωσης.

Απ' την πλευρά τους, οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και του Σωματείου κάλεσαν όλους τους εργαζόμενους να γίνουν μέλη των συνδικάτων, να συντονιστούν και με τα άλλα εργοστάσια ανακύκλωσης, να διεκδικήσουν συλλογική σύμβαση εργασίας προσαρμοσμένη στις ανάγκες τους, να συσπειρωθούν στις δυνάμεις του ΠΑΜΕ και του Συνδικάτου για να διεκδικούν τα δικαιώματά τους. Ηδη χτες, αρκετοί εργαζόμενοι γράφτηκαν στο Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

Οπως διαπίστωσαν οι συνδικαλιστές, σε χώρο δίπλα απ' το συγκεκριμένο εργοστάσιο ανακύκλωσης γίνονται μαθήματα περιβαλλοντικής αγωγής σε μαθητές γυμνασίου και λυκείου. Ομως, όπως κατήγγειλαν, μέσα από αυτά τα μαθήματα αναδεικνύεται η προστασία του περιβάλλοντος ως ατομική ευθύνη, δε φαίνεται πουθενά ο εργάτης, τα προβλήματα της ανθυγιεινής εργασίας, η αναγκαιότητα να υπάρχει γιατρός Εργασίας.

Οι περιοδείες συνεχίζονται σήμερα στη Γενική Ανακύκλωση στη λεωφόρο ΝΑΤΟ, στον Ασπρόπυργο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ