Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΆΛΛΗΛΟΙ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Στη μάχη της απεργίας για τη σύμβαση

Γενική Συνέλευση πραγματοποίησαν προχτές οι εργαζόμενοι για την καλύτερη προετοιμασία της απεργίας στις 2 Σεπτέμβρη

Με σοβαρή και πολύτιμη παρακαταθήκη τη νικηφόρα έκβαση των αγώνων που ανέπτυξε ο κλάδος σε μια σειρά ξενοδοχεία της Κέρκυρας για την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων, οι ξενοδοχοϋπάλληλοι κλιμακώνουν και διευρύνουν τον αγώνα τους, προχωρώντας στις 2 Σεπτέμβρη σε νέα παγκερκυραϊκή απεργιακή κινητοποίηση που αποφάσισε το ταξικό τους σωματείο. Αιχμή της νέας απεργίας είναι η υπογραφή τοπικής συλλογικής σύμβασης εργασίας που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες. Διεκδικούν ακόμη την επέκταση και όχι κατάργηση των ΒΑΕ, αντιδρούν στην αντεργατική αντιασφαλιστική πολιτική που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την οριστική συγχώνευση του ασφαλιστικού τους φορέα (ΤΑΞΥ) στο ΙΚΑ εξισώνοντας προς τα κάτω τα δικαιώματά τους (ήδη από την 1η Σεπτέμβρη λήγουν οι συμβάσεις με γιατρούς και ειδικότητες που κάλυπτε το προηγούμενο Ταμείο τους).

Στην προχτεσινή μαζική γενική συνέλευση, εκτιμήθηκαν τα συμπεράσματα από το «μπαράζ» των αγωνιστικών κινητοποιήσεων που πραγματοποιούνται από την αρχή της σεζόν στο νησί που είχαν ως αποτέλεσμα να πληρωθούν δεδουλευμένα, να εφαρμοστούν οι συλλογικές συμβάσεις, να χτυπηθεί η μαύρη εργασία κ.ά. Το θετικό κλίμα επιβεβαιώνουν και οι περιοδείες που πραγματοποιούνται σε ξενοδοχεία του νησιού ενόψει της νέας κινητοποίησης. Στη συνέλευση καθορίστηκαν οι άξονες για την καλύτερη προετοιμασία της επικείμενης απεργιακής κινητοποίησης. Σε αυτή την κατεύθυνση συγκροτήθηκαν κλιμάκια για την περιφρούρηση της απεργίας και την προπαγάνδιση, σχεδιασμός για πλατύ άνοιγμα ώστε το απεργιακό κάλεσμα να φτάσει παντού.

Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι της Κέρκυρας όχι μόνο δεν εφησυχάζουν από τις σημαντικές κατακτήσεις που απέσπασαν με τους αγώνες τους σε μια περίοδο όπου με πρόσχημα την καπιταλιστική κρίση το κεφάλαιο και οι πολιτικοί του εκπρόσωποι εξαπολύουν νέα αντεργατική επίθεση, άλλα προχωρούν αποφασιστικά ένα βήμα παραπέρα. Αξιοποιούν την εμπειρία τους για τα αποτελέσματα που μπορεί να έχει ο ενωμένος, επίμονος, αποφασιστικός αγώνας, η οργανωμένη δράση και πάλη σε ταξική κατεύθυνση για την υπεράσπιση των εργατικών δικαιωμάτων. Συσπειρωμένοι στο ταξικό τους σωματείο και με τη στήριξη του ΠΑΜΕ παλεύουν για τη διεύρυνση συνολικά των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους, με το πλαίσιο που θέτουν οι ταξικές δυνάμεις κόντρα στην πολιτική που στηρίζει με κάθε μέσο και τρόπο την κερδοφορία των μεγαλοξενοδόχων, συνολικά του κεφαλαίου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σήμερα η απεργία των ξενοδοχοϋπαλλήλων (2014-08-13 00:00:00.0)
Καταγγέλλει τις απολύσεις στα ξενοδοχεία και ΜΜΕ (2010-02-23 00:00:00.0)
Κλιμακώνουν για τη Σύμβαση (2009-06-17 00:00:00.0)
Απεργούν και διεκδικούν (2005-08-27 00:00:00.0)
Απεργούν σήμερα για σύμβαση (2004-01-23 00:00:00.0)
Αναβρασμός ενόψει πανελλαδικής απεργίας (1996-06-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ