Σάββατο 5 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
Διεθνής Εκθεση Θεσσαλονίκης 2009
ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΧΙΟΝΗΣ
Μας ενώνει ο κοινός αντίπαλος

Στα χτυπήματα που δέχονται οι αυτοαπασχολούμενοι από την εφαρμοζόμενη ευρωενωσιακή πολιτική και πολλαπλασίασε η παγκόσμια οικονομική κρίση αναφέρθηκε ο Γεράσιμος Χιόνης, αναδεικνύοντας την ανάγκη κοινής πάλης εργατών - αυτοαπασχολούμενων.

«Μέσα σε ένα χρόνο, οι ΕΒΕ που δεν μπορούν να εκπληρώσουν τις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις αυξήθηκαν από 120.000 σε 180.000. Ενας στους τέσσερις δεν μπορεί να πληρώσει τον ΟΑΕΕ. Χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι και οι οικογένειές τους δεν έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Δεκάδες χιλιάδες ετοιμάζονται να κληθούν στα δικαστήρια από αδυναμία εκπλήρωσης των υποχρεώσεών τους. Την ίδια στιγμή, τα κέρδη των μονοπωλίων που στηρίζονται με ζεστό χρήμα και άλλα προνόμια, γιγαντώνονται ενώ η δουλειά και ο τζίρος μαζεύεται ολοένα και σε λιγότερα χέρια. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επαναφέρει το χιλιοπαιγμένο έργο της «ραχοκοκαλιάς» αποσιωπώντας πως όταν ήταν κυβέρνηση εφάρμοσε άγρια φοροεπιδρομή και την κατεδάφιση του ασφαλιστικού συστήματος», επισήμανε.

«Μας ενώνει ο κοινός αντίπαλος, το μεγάλο κεφάλαιο και τα μονοπώλια. Η προοπτική μιας άλλης πολιτικής προς όφελος των εργαζομένων και των αυτοαπασχολούμενων», σημείωσε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ