Κυριακή 6 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
Βουλευτικές Εκλογές 2009
ΛΑ.Ο.Σ.
Χρήσιμη εφεδρεία του συστήματος

Με κάθε ευκαιρία δηλώνει διαθέσιμος για μετεκλογική συνεργασία, είτε με τη ΝΔ είτε με το ΠΑΣΟΚ

Σε κινήσεις φτηνού εντυπωσιασμού και αντιπερισπασμού από την αντιλαϊκή αντιδραστική πολιτική που πρεσβεύει αναλώνεται τις τελευταίες μέρες η «εφεδρεία της παράταξης και της χώρας», ο ΛΑ.Ο.Σ, κατά δήλωση του προέδρου του, Γ. Καρατζαφέρη. Κινήσεις όπως η γνωστοποίηση προσχωρήσεων στο κόμμα του πρώην στελεχών της ΝΔ, τριών στον αριθμό, αλλά και τα γεύματα με τον «τηλεαστέρα» Ηλ. Ψινάκη.

Παρά ταύτα ο Γ. Καρατζαφέρης δε χάνει ευκαιρία να διαμηνύσει σε κάθε ενδιαφερόμενο τη διαθεσιμότητά του για μια μετεκλογική συνεργασία. Οπως δήλωσε μέσα στη βδομάδα «κάθε πράγμα το μελετάς την ώρα που προκύπτει» (...) «είναι καιρός να μάθει και η Ελλάδα να λειτουργεί με σύνθεση» (...) «εάν διατάξει ο λαός να υπάρξει πολιτική σύνθεση εγώ θα είμαι παρών». Φροντίζοντας δε να διαμορφώσει και το απαραίτητο άλλοθι, ο Γ. Καρατζαφέρης δαιμονοποιεί τις «μονοκομματικές κυβερνήσεις», αφήνοντας φυσικά στο απυρόβλητο το περιεχόμενο και την κατεύθυνση της ασκούμενης πολιτικής την οποία ο ΛΑ.Ο.Σ αποδέχεται και στηρίζει.

Πέραν όλων των άλλων απόδειξη σε ποιους αναφέρεται ο ΛΑ.Ο.Σ και ο Γ. Καρατζαφέρης ήταν και τα όσα δήλωσε μετά τη συνάντηση που είχε στις αρχές της βδομάδας με τον πρόεδρο του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου, τον γνωστό για τις αντεργατικές του προτάσεις (εκ περιτροπής εργασία, 4 ημέρες τη βδομάδα με μείωση αποδοχών) Κ. Μίχαλο. Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ ζήτησε τη στήριξη του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ, προκειμένου να προωθηθούν και να ικανοποιηθούν οι θέσεις και οι αξιώσεις των εμποροβιομηχάνων, στο όνομα της αντιμετώπισης της κρίσης. Και ο Γ. Καρατζαφέρης απάντησε: «Δε χωράει καμιά αμφιβολία ότι το ΕΒΕΑ είναι η ατμομηχανή της οικονομίας της χώρας. Αισθάνομαι την ανάγκη να εξομολογηθώ ότι μακάρι την ποιότητα της διοίκησης του ΕΒΕΑ να είχαμε και σε άλλους τομείς της διοίκησης της χώρας (...). Ακουσα με πολύ μεγάλη προσοχή τις θέσεις, υιοθετούμε ένα μεγάλο μέρος από αυτές».

Οι εργαζόμενοι, ο λαός δεν έχει κανένα συμφέρον να υποστηρίξει με την ψήφο του την εφεδρεία του συστήματος, που χειροκροτεί την «ατμομηχανή της οικονομίας», η οποία κινείται με καύσιμη ύλη τα εργασιακά και λαϊκά δικαιώματα, το ρατσισμό και την αναγκαία στην πλουτοκρατία ξενοφοβία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ