Τρίτη 8 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΛΑΡΙΣΑ
Κινητοποίηση αναπληρωτών γυμναστών

Σε κατάληψη των γραφείων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας προχώρησαν χτες οι υποψήφιοι αναπληρωτές Φυσικής Αγωγής του νομού, στα αθλητικά σχολεία, διεκδικώντας το δικαίωμα στην εργασία. Καταγγέλλουν, δε, ότι, σύμφωνα με πρόσφατη υπουργική απόφαση, υπονομεύεται περαιτέρω η λειτουργία των αθλητικών σχολείων καθώς η στελέχωσή τους με γυμναστές δε θα ολοκληρωθεί πριν το Νοέμβρη. Οπως τονίζουν, σε ανακοίνωση τους, «το ΥΠΕΠΘ στερεί το δικαίωμα της εργασίας σε πάνω από 600 γυμναστές πανελλαδικά, οδηγώντας τους στην ανεργία, ενώ θα επιχειρήσει επίσης στις εναπομείνασες θέσεις να προχωρήσει σε προσλήψεις ωρομισθίων γενικεύοντας τη μερική απασχόληση στην εκπαίδευση». Και επισημαίνουν ότι «η αντιλαϊκή και αντιεκπαιδευτική πολιτική, που υλοποιείται χρόνια τώρα, είναι αποτέλεσμα των επιταγών της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της ιδιωτικοποίησης της εκπαίδευσης».

Καταλήγοντας στην ανακοίνωσή τους, οι υποψήφιοι αναπληρωτές Φυσικής Αγωγής Λάρισας, στα αθλητικά σχολεία, απαιτούν να ακυρωθεί τώρα η επαίσχυντη και ρουσφετολογικού χαρακτήρα υπουργική απόφαση και να γίνουν άμεσα όλες οι αναγκαίες προσλήψεις πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Στη χτεσινή κινητοποίηση παραβρέθηκε αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ, με επικεφαλής τους Τ. Τσιόγκα, πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Λάρισας και Γ. Μπαμπανίκο, αντιπρόεδρο της ΕΛΜΕ, ο Ζ. Γκαραλιάγκος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων του Νομού και άλλοι εκπρόσωποι φορέων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ