Τρίτη 8 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ - ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ
Δεν θα εφαρμοστούν τα 30άρια τμήματα

Από τη χτεσινή παράσταση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών και γονιών
Από τη χτεσινή παράσταση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών και γονιών
Με σύνθημα «όχι στις συμπτύξεις και στις περικοπές, την κρίση δεν πληρώνουν λαός και μαθητές», εκπαιδευτικοί μαζί με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Γονέων Πειραιά πραγματοποίησαν χτες το μεσημέρι μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, εκφράζοντας την πλήρη αντίθεσή τους στην εντολή του υπουργείου Παιδείας, κάθε τμήμα να έχει 30 μαθητές στην τάξη.

Στη συνάντηση που είχαν με τον προϊστάμενο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, έκαναν σαφές ότι αυτή η εντολή δεν πρόκειται να υλοποιηθεί καθώς θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στην μόρφωση των παιδιών και επιπλέον, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την οδηγία για τον ιό της γρίπης, κάθε θρανίο να απέχει ένα μέτρο με το άλλο. Ο προϊστάμενος από την πλευρά του, επικαλέστηκε απόφαση του υπουργείου Παιδείας από τον περασμένο Ιούνη, για μείωση των πιστώσεων κατά 30%-40% λόγω της οικονομικής κρίσης και εμφανίστηκε ανένδοτος ως προς την υλοποίηση αυτής της οδηγίας. Οπως σχολίασε, όμως, ο Ηλίας Πατίδης, στέλεχος του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών και μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά, «στο κεφάλαιο δίνουν δισεκατομμύρια και για τους μαθητές... δεν υπάρχουν».

Γονείς και καθηγητές εξέφρασαν την αποφασιστικότητά τους να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους ώστε να μην υλοποιηθεί αυτή η εντολή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ