Πέμπτη 9 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ
«Στα κρύα» οι αγρότες
Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Εξω από τη «λίστα» των δικαιούχων του ψευτοεπιδόματος θέρμανσης αφήνει η κυβέρνηση τους μικρομεσαίους αγρότες, παρόλο που, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, έχουν τα χαμηλότερα εισοδήματα στη χώρα.

Το θέμα αυτό έφερε στη Βουλή το ΚΚΕ, με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε προς τους υπουργούς Γεωργίας και Εθνικής Οικονομίας, ο βουλευτής ΓιάννηςΠατάκης. Οπως επισημαίνεται στην Ερώτηση του Κόμματος: «Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία το μέσο κατά κεφαλή αγροτικό εισόδημα είναι λίγο μεγαλύτερο από το 60% του μέσου κατά κεφαλήν εισοδήματος της Ελλάδας, με αποτέλεσμα η συντριπτική πλειοψηφία των αγροτών, που είναι μικρομεσαίοι αγρότες, να έχουν τα χαμηλότερα εισοδήματα στη χώρα.

Η κυβέρνηση, όμως, εντελώς άδικα και αδικαιολόγητα, δε συμπεριέλαβε τους μικρομεσαίους αγρότες στους δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης - το ύψος του οποίου είναι πολύ χαμηλό και δεν αντιμετωπίζει τον υπερδιπλασιασμό των τιμών πετρελαίου θέρμανσης».

«Δικαιολογημένα λοιπόν οι αγρότες αγανακτούν με την κυβέρνηση και διαπιστώνουν ότι για άλλη μια φορά τους έχει εγκαταλείψει», τονίζει ο βουλευτής του ΚΚΕ και ρωτά τους δύο υπουργούς ποια μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση ώστε να συμπεριληφθούν και οι αγρότες στους δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ