Πέμπτη 9 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΔΕΗ - ΟΤΕ
Στην «αρένα» των πολυεθνικών κερδών

Τρανταχτή απόδειξη των αδιεξόδων που δημιουργεί η εφαρμοζόμενη κυβερνητική πολιτική των αθρόων ιδιωτικοποιήσεων και της εξυπηρέτησης των ιδιωτικών συμφερόντων, αποτελεί η κατ' επίφασιν «κόντρα» του υπουργού Ανάπτυξης Ν. Χριστοδουλάκη και του ομολόγου του Μεταφορών και Επικοινωνιών Χρ. Βερελή, σχετικά με το θέμα της συμμετοχής ή όχι της ΔΕΗ, στη διαδικασία απόκτησης άδειας για την ασύρματη σταθερή τηλεφωνία. Αν και στα «σημεία» - ως όρος που είθισται να χρησιμοποιείται σε τέτοιες περιπτώσεις - φαίνεται να υπερίσχυσε ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, το όλο ζήτημα, τεχνηέντως, τόσο από την κυβέρνηση, όσο και από τη συντριπτική πλειοψηφία των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας, εμφανίζεται ως «πρόβλημα δύο υπουργών οι οποίοι πρόσκεινται στην "αυλή" του Σημίτη και ο ένας στηρίζει τον ΟΤΕ και ο άλλος τη ΔΕΗ».

Θεωρείται βέβαιο ότι, σε ένα μεγάλο βαθμό, έχουν κατορθώσει να αποπροσανατολίσουν τον ελληνικό λαό. Ομως, η βάση του ζητήματος, είναι τελείως διαφορετική και ελλοχεύει σοβαρούς ευνόητους κινδύνους. Από όλη αυτή την υπόθεση, γίνεται ολοφάνερο, ότι οι επιχειρήσεις που «γιγάντωσε» ο ελληνικός λαός με επενδύσεις εκατοντάδων δισεκατομμυρίων από τον «οβολό» του στα πλαίσια της δημιουργίας της δημόσιας περιουσίας, αυτή σήμερα (η περιουσία) μεταφέρεται στα χέρια μεγαλοσχημόνων ντόπιων και ξένων ιδιωτών, και οι κραταιοί, άλλοτε δημόσιοι οργανισμοί, μετατρέπονται σε θερμοκοιτίδες εκκόλαψης τεράστιων ιδιωτικών κερδών. Εν προκειμένω, ο ΟΤΕ, ήδη έχει ιδιωτικοποιηθεί, ενώ στο κατώφλι των χρηματιστηρίων βρίσκεται και η ΔΕΗ. Ο μεν ΟΤΕ επιδιώκει τη μεγιστοποίηση των ιδιωτικών πλέον κερδών του, ενώ η ΔΕΗ, μια... επιτυχημένη ιδιωτικοποίηση.

Και το αδιέξοδο της κυβερνητικής πολιτικής είναι τέτοιου μεγέθους, που, στα πλαίσια του ξεπουλήματος των πάντων, θέτει τις δύο μεγαλύτερες επιχειρήσεις της χώρας, να διαγκωνίζονται για την απόσπαση νέων κερδών, για να τα παραχωρήσουν στους ιδιώτες. Αυτοί οι τελευταίοι, είναι που δημιουργούν τον ντόρο, και αυτοί βάζουν ομόσταυλους υπουργούς να είναι στα «μαχαίρια». Το πεδίο κοινής δράσης του ΟΤΕ και της ΔΕΗ, είναι τεράστιο, όμως αυτό χρειάζεται μια άλλη πολιτική, εντελώς διαφορετική, όπου οι δημόσιες επιχειρήσεις θα λειτουργούν για το κοινό όφελος και όχι για μια χούφτα ιδιώτες.

Σε ό,τι αφορά τις «κορόνες» της πλειοψηφίας της διοίκησης της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ, ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη αν αποκλειστεί η ΔΕΗ από τις τηλεπικοινωνίες, διότι έχει έννομο συμφέρον αφού 3 τρισεκατομμύρια από την περιουσία της ΔΕΗ προέρχονται από τις εισφορές των εργαζομένων, πρέπει να τους υπενθυμίσουμε, ότι πέρσι το καλοκαίρι, έβαζαν, φαρδιές - πλατιές τις υπογραφές τους για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ