Παρασκευή 11 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ
Στοχευμένη υποκρισία

ΠΡΕΤΟΡΙΑ.--

Βολές κατά του Νοτιοαφρικανικού ΚΚ (SACP) ρίχνουν ομαδόν αστικά νοτιοαφρικανικά ΜΜΕ - και εμμέσως ξένα πρακτορεία - με πρόσχημα την πρόσφατη αγορά μίας πολυτελούς «Μερσεντές» απ' το υπουργείο Παιδείας της Ν. Αφρικής μόνον και μόνον επειδή υπουργός είναι ο Γενικός Γραμματέας του SACP, Μπλέιντ Ντζιμάντε.

Οι υποκριτικές επικρίσεις εστιάζονται στο υψηλό κόστος του αυτοκινήτου που κατά τους αρθρογράφους των αστικών ΜΜΕ δε συνάδει με την κομμουνιστική ιδιότητα του υπουργού Παιδείας και «τη φτώχεια που μαστίζει ένα μεγάλο μέρος του νοτιοαφρικανικού λαού». Ωστόσο, το SACP έχει εξηγήσει πως η επιλογή του αυτοκινήτου δεν ήταν ούτε θέμα προσωπικού γούστου ούτε ατομικής απαίτησης του Ντζιμάντε, καθώς εντάσσεται στο πλαίσιο υποδείξεων και μέτρων που έκαναν και πήραν οι κρατικές υπηρεσίες ασφαλείας ώστε να προστατευτεί ο γγ του SACP όσο και οποιοσδήποτε άλλος υπουργός της κυβέρνησης...

Παράλληλα, μερίδα της αντιδραστικής αντιπολίτευσης στη Ν. Αφρική επιχείρησε να χρησιμοποιήσει το «ζήτημα» για να δημιουργήσει εντυπώσεις «ισχυρών τριγμών» εντός του τριμερούς κυβερνητικού συνασπισμού που απαρτίζουν το ANC, SACP και το COSATU (Κογκρέσο Νοτιοαφρικανικών Συνδικαλιστικών Ενώσεων). Σε πρόσφατη ανακοίνωσή του το SACP και το COSATU απέρριψαν τέτοιες προσπάθειες περί του δήθεν μεταξύ τους «ρήγματος», σημειώνοντας ότι οι διμερείς αδελφικοί δεσμοί είναι δοκιμασμένοι στο χρόνο και στους αγώνες και «δε θα κλονιστούν όσο είμαστε αφοσιωμένοι στην πρόοδο και τα συμφέροντα της εργατικής τάξης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ