Σάββατο 12 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ «ΠΡΟΤΥΠΟ»
Δυναμική παρέμβαση έκαναν χτες οι ταξικές δυνάμεις

Οτι θα ανακαλέσει την απόλυση δεσμεύτηκε η εργοδοσία μετά την παράσταση διαμαρτυρίας της Γραμματείας Πάτρας του ΠΑΜΕ

Στη δέσμευση της εργοδοσίας ότι θα επαναπροσλάβει τον Παναγιώτη Κουτσαντώνη, πρόεδρο του σωματείου Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Αχαΐας οδήγησε η δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας που έκανε χτες το βράδυ η Γραμματεία Πάτρας του ΠΑΜΕ στον ιδιοκτήτη του φροντιστηρίου «Πρότυπο» και πρόεδρο του Συλλόγου Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Πάτρας Νίκο Ζούπα.

Αντιπροσωπείες περισσότερων από είκοσι ταξικών σωματείων απαίτησαν την άμεση επαναπρόσληψη του Π. Κουτσαντώνη, καταγγέλλοντας την απόλυσή του ως παράνομη και εκδικητική. Παράνομη γιατί είναι πρόεδρος του σωματείου Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Αχαΐας και εκδικητική γιατί ο Π. Κουτσαντώνης προσπάθησε να σπάσει το μορατόριουμ των μηδενικών αυξήσεων που είχε υπογράψει σε άλλες συλλογικές συμβάσεις η ξεπουλημένη πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ στην ΟΙΕΛΕ με τους μεγαλοϊδιοκτήτες και υπερασπίστηκε τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων.

Απέναντι στην αποφασιστικότητα των συνδικαλιστών ο Ν. Ζούπας δεν ήταν καθόλου πειστικός για τους λόγους που τον απέλυσε - είχε επικαλεστεί λιγότερα τμήματα στο φροντιστήριο κάτι που δεν ισχύει - και δεσμεύτηκε πως θα τον επαναπροσλάβει με τους όρους που είχαν συμφωνήσει τις προηγούμενες χρονιές. Στην κινητοποίηση συμμετείχε και ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος.

Απέλυσαν εμποροϋπάλληλο στην Αθήνα

Εν τω μεταξύ, την τρομοκρατική απόλυση εργαζόμενης στην αλυσίδα καταστημάτων γυναικείων ειδών GINESTRA καταγγέλλει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας. Σε ανακοίνωσή του το σωματείο σημειώνει πως «ο εργοδότης απέλυσε τη συνάδελφο, όχι μόνο για να την "τιμωρήσει" επειδή απεργούσε και διεκδικούσε τα δικαιώματά της, αλλά και για να τρομοκρατήσει τους υπόλοιπους συναδέλφους». Οπως είπε στον «Ριζοσπάστη» η απολυμένη εμποροϋπάλληλος «μετά τις εκλογές του σωματείου, όπου συμμετείχα στο ψηφοδέλτιο, φρόντισε να με απομονώσει από τους συναδέλφους. Με μετέφερε στο κατάστημα στο Μαρούσι, όπου ήμουν μόνη μου». Οπως συμπληρώνει, η εργοδοσία αξιοποίησε το πρόσχημα της κρίσης για να την απολύσει. Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων με ανακοίνωσή του ξεκαθαρίζει ότι θα αγωνιστεί μέχρι την ανάκληση της απόλυσης, ενώ καλώντας τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στις γραμμές του και να παλέψουν για τα δικαιώματά τους τονίζει:

«Σήμερα που καλούμαστε οι εργαζόμενοι από τους πολιτικούς φορείς του κεφαλαίου, δηλαδή τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να υποστούμε θυσίες, για να ξεπεράσουν την κρίση τους οι μεγαλοεργοδότες, σήμερα που βιώνουν οι εργαζόμενοι την κρατική και εργοδοτική τρομοκρατία και μέσα και έξω από τους χώρους εργασίας, είναι η κατάλληλη στιγμή να ξεσηκωθούμε, να οργανωθούμε, να αντεπιτεθούμε για να μην πληρώσουμε εμείς την κρίση τους, όπως τόσα χρόνια πληρώσαμε με θυσίες τα κέρδη τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ