Σάββατο 12 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΝΕΑ ΓΡΙΠΗ»
Για τις προτεραιότητες εμβολιασμού

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.-- Με κοινό ανακοινωθέν της επιτρόπου της ΕΕ για θέματα Υγείας, των υπουργών υγείας των επτά μεγαλύτερων οικονομιών και του Μεξικού σημειώνεται ότι οι εγκυμονούσες, οι εργαζόμενοι στον τομέα των υπηρεσιών υγείας και οι πάσχοντες από χρόνια προβλήματα υγείας πρέπει να εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα έναντι της «νέας γρίπης». Παράλληλα, η υφυπουργός Υγείας των ΗΠΑ, Νικόλ Λάρι, δήλωσε πως για τους ενήλικες φαίνεται πως θα επαρκεί μία δόση εμβολίου, ενώ οι κλινικές δοκιμές για τα παιδιά παραμένουν σε εξέλιξη. (Παρόμοια ανακοίνωση σχετικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της «νέας γρίπης» με μόνο μία δόση έκαναν χτες και εκπρόσωποι της αυστραλιανής φαρμακοβιομηχανίας «CSL».) Πάντως, οι υπουργοί Υγείας των επτά πλουσιότερων χωρών, του Μεξικού και η αρμόδια επίτροπος της ΕΕ συμφώνησαν να μοιραστούν μεταξύ τους τα διαθέσιμα δεδομένα που αφορούν στη νόσο και να συντονίσουν τις ενέργειές τους όταν θα είναι έτοιμα τα εμβόλια. Επιπλέον, «ομόφωνα, συμφώνησαν» πως θα «βοηθήσουν» τις αναπτυσσόμενες χώρες στη μάχη κατά των ιών Η1Ν1.

Ως κατ' εξοχήν αποτελεσματικό μέτρο πρότειναν χτες αξιωματούχοι του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας το κλείσιμο των σχολείων για μία βδομάδα πριν προσβληθεί το 1% του πληθυσμού μίας χώρας, προκειμένου να ανακοπεί η εξέλιξη της πανδημίας της «νέας γρίπης».

Το ίδιο 24ωρο, αξιωματούχοι του υπουργείου Υγείας στο Πεκίνο προέβλεψαν ως πολύ πιθανή την εκδήλωση δεκάδων εκατομμυρίων κρουσμάτων της νόσου, εκ των οποίων «αναπόφευκτα» κάποια θα αποβούν θανατηφόρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ