Σάββατο 12 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ «ΝΕΑΣ ΓΡΙΠΗΣ»
Η διεκδίκησή τους να γίνει υπόθεση του κινήματος

Την αγωνιστική διεκδίκηση προσλήψεων που η «νέα γρίπη» κάνει ακόμα πιο επιτακτικές αποφάσισε η χτεσινή, έκτακτη ΓΣ του σωματείου Καθαριστών και Καθαριστριών νομού Λάρισας

Το χτεσινό άνοιγμα των σχολείων φέρνει στο προσκήνιο την ανάγκη εκπαιδευτικοί, μαθητές, γενικά οι λαϊκές οικογένειες να κάνουν δική τους υπόθεση την εξασφάλιση των απαραίτητων μέτρων για τη «νέα γρίπη» σε σχολεία, τόπους δουλειάς κτλ.

Eurokinissi

Το χτεσινό άνοιγμα των σχολείων φέρνει στο προσκήνιο την ανάγκη εκπαιδευτικοί, μαθητές, γενικά οι λαϊκές οικογένειες να κάνουν δική τους υπόθεση την εξασφάλιση των απαραίτητων μέτρων για τη «νέα γρίπη» σε σχολεία, τόπους δουλειάς κτλ.
Την απαίτησή τους να προσληφθεί, άμεσα, μόνιμο προσωπικό στην καθαριότητα των δημοσίων σχολείων, διατράνωσαν οι εργαζόμενοι του κλάδου, στη Λάρισα, σε έκτακτη γενική συνέλευση που συγκάλεσε χτες το Σωματείο Καθαριστών και Καθαριστριών νομού Λάρισας στο Εργατικό Κέντρο, σχετικά με τις οδηγίες του υπουργείου Παιδείας για τη νέα γρίπη. Ταυτόχρονα, διεμήνυσαν ότι είναι αποφασισμένοι να αγωνιστούν, καλώντας σε κοινή δράση την εκπαιδευτική κοινότητα, γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς. Αναδεικνύοντας έτσι την ανάγκη, εργαζόμενοι και μαζικοί φορείς, σωματεία κτλ., να κινητοποιηθούν αγωνιστικά για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της «νέας γρίπης», διεκδικώντας μέτρα όπως αυτά που προβάλλει το ΠΑΜΕ:

Παρεμβάσεις με κινητές μονάδες του υπουργείου Υγείας σε σχολεία, χώρους εργασίας κτλ. για την ιατρική εξέταση όλων, τον εντοπισμό κρουσμάτων κτλ., τον εμβολιασμό με όσα εμβόλια ήδη υπάρχουν και ενδείκνυνται για τις ευάλωτες ομάδες (εποχικής γρίπης, πνευμονιόκοκκου), την πρόσληψη από το κράτος καθαριστριών σε σχολεία, νοσοκομεία κλπ. με μόνιμη σχέση εργασίας και κατάργηση των εργολάβων, να μην επιβαρυνθούν καθόλου οι σχολικές επιτροπές των οποίων η χρηματοδότηση πρέπει να διπλασιαστεί, δωρεάν χορήγηση όλων των απαιτούμενων φαρμάκων, εμβολίων και εξετάσεων ή νοσηλίων κτλ.

Οπως τόνισε στην ομιλία του, ο Χρ. Καλούσης, πρόεδρος του Σωματείου, σύμφωνα με τις οδηγίες και τις σχετικές εγκυκλίους οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα που δεν επαρκούσαν να καλύψουν μέχρι τώρα, ούτε τις στοιχειώδες ανάγκες της καθαριότητας των σχολικών μονάδων, καλούνται σήμερα να εφαρμόσουν μια σειρά απαραίτητων, ούτως ή άλλως, μέτρων χωρίς στην ουσία να μπορούν ν' ανταποκριθούν. «Αυτό όμως που δεν μας λέει η κυβέρνηση - σημείωσε - είναι πώς και με ποιο προσωπικό θα εφαρμοστούν τα μέτρα όταν έχουμε έναν εργαζόμενο που εξαναγκάζεται μέσα σε 7,5 ώρες να καθαρίσει πάνω από 2.500 τ. μ. και μόλις μετά βίας προλαβαίνει να παρέχει τη στοιχειώδη καθαριότητα; Οταν έχουμε εργαζόμενους με καθεστώς μερικής απασχόλησης με μισή και τέσσερις ώρες εργασίας;». Και κατέληξε: «Δηλώνουμε ότι δε θα επιτρέψουμε τη μετακύλιση των ευθυνών στους εργαζόμενους στην καθαριότητα. Ούτε θα τους επιτρέψουμε να μας χρησιμοποιήσουν ως φτηνό, αναλώσιμο και προσοδοφόρο υλικό, εκχωρώντας την καθαριότητα των σχολείων στο ιδιωτικό κεφάλαιο, στα συνεργεία καθαρισμού και τα δουλεμπορικό γραφεία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ