Πέμπτη 17 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
Βουλευτικές Εκλογές 2009
Οι υποψήφιοι του ΛΑ.Ο.Σ.

Αν σε μια μηχανή αναζήτησης στο διαδίκτυο πληκτρολογήσουμε «Ελεύθερος Κόσμος» ή/και «Δημήτρης Ζαφειρόπουλος», θα μας παραπέμψει σε σελίδες, όπου προβάλλεται σε πρώτο πλάνο το σήμα του ΛΑ.Ο.Σ. και η φωτογραφία του κ. Ζαφειρόπουλου με τη λεζάντα «υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας». Ο Δ. Ζαφειρόπουλος, εκδότης του «Ελεύθερου Κόσμου», έχει διατελέσει στέλεχος της γνωστής «Χρυσής Αυγής». Εκτιμώντας προφανώς το βιογραφικό του και τις πεποιθήσεις του, ο Γ. Καρατζαφέρης τού πρότεινε να είναι υποψήφιος στην Αχαΐα. Η πρόταση έγινε δεκτή και ο Δ. Ζαφειρόπουλος προχώρησε στα δέοντα, προεκλογικό υλικό κ.λπ.

Τη συνάντηση των δύο αντρών περιγράφει ο ίδιος ο Δ. Ζαφειρόπουλος ως εξής: «Την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου συναντήθηκα με τον Γιώργο Καρατζαφέρη, στα γραφεία του κόμματος στην οδό Καλλιρρόης, (...) στη διάρκεια της συναντήσεώς μας, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. μού είπε επί λέξει: "Δημήτρη κατέβα στην Πάτρα, για να μου φέρεις την έδρα στην Αχαΐα, που χρειάζομαι έναν δεξιό υποψήφιο". Μια πρόταση η οποία (...) με τίμησε (...) την αποδέχτηκα». Κάποιος, όμως, είχε αντίρρηση. Η «Χρυσή Αυγή» διεμήνυσε στον ΛΑ.Ο.Σ. πως αν επιμείνει στην υποψηφιότητα του Δ. Ζαφειρόπουλου θα αποστείλει στα ΜΜΕ έναν φάκελο με φωτογραφικό υλικό απ' τη δράση του ενόσω ήταν στέλεχός της. Κατόπιν αυτού, ο Γ. Καρατζαφέρης συγκαλεί την Εκτελεστική Γραμματεία του ΛΑ.Ο.Σ. στις 12/9, όπου - γράφει ο Δ. Ζαφειρόπουλος - «ανακοίνωσε ότι (...) θεωρεί ότι το ζήτημα θα τύχει εκμετάλλευσης (...). Γι' αυτό πρότεινε την απόρριψη της υποψηφιότητάς μου. Το Συμβούλιο ψήφισε για τη συγκεκριμένη πρόταση και την ενέκρινε παμψηφεί, με την αποχή από την ψηφοφορία των Αδωνι Γεωργιάδη και Θάνου Πλεύρη».

Ο Δ. Ζαφειρόπουλος γράφει ακόμα ότι τα στελέχη του ΛΑ.Ο.Σ. που επικοινώνησαν μαζί του, για να τον ενημερώσουν, του εξέφρασαν την εκτίμηση όλων, αλλά και τη συμπάθεια και τη θλίψη τους για την εξέλιξη των πραγμάτων. Ισως δεν ήταν αρκετός «ο χρόνος επωάσεως της συγκεκριμένης υποψηφιότητας». Ο ΛΑ.Ο.Σ. όμως φαίνεται πως είναι ο ιδανικός χώρος για την επώαση των «αυγών» του «φιδιού». Εξάλλου, αυτό εκτίμησε εξαρχής στον Δ. Ζαφειρόπουλο ο Γ. Καρατζαφέρης. Τις φιλοναζιστικές, φασιστικές και βεβαίως αντικομμουνιστικές του πεποιθήσεις, τις οποίες με περηφάνια ο παρ' ολίγο υποψήφιος του ΛΑ.Ο.Σ. διατυμπανίζει απ' τις σελίδες της εφημερίδας που εκδίδει:

2.6.2009: «Δημοψήφισμα για τον Ντερτιλή η υποψηφιότητά του με την ΕΛΕΝ - Η μόνη περίπτωση να μείνει ικανοποιημένη και η τρισχιλιετής ιστορία μας είναι στις ευρωεκλογές να υπάρξουν 100.000 γραικοί, οι οποίοι να ψηφίσουν τη νεόκοπη ΕΛΕΝ (...) διότι έχει πρώτον στη λίστα τον στρατηγικό Νικόλαο Ντερτιλή».

13.5.2009: «Μάιος 1945: Νίκησαν οι..."καλοί";», «νικήθηκε το υποτιθέμενο "κακό"», «οι σοβιετικοί βυθίζουν στην πιο σκληρή και ολοκληρωτική τυραννία, μαζικές σφαγές, εξοντώσεις, εξορίες, βία, γκουλάγκ είναι τα αντιπροσωπευτικά στοιχεία του κομμουνισμού».

27.4.2009: «21 Απριλίου 1967: Η επανάσταση που δεν έγινε (...) Η 21η Απριλίου ήταν ένα εγχείρημα τέλειο από συνωμοτικής απόψεως. Ηταν ένα καθεστώς βαθύτατα φιλολαϊκό και κοινωνικό».

3.3.2008: Ο Δ. Ζαφειρόπουλος υμνολογεί τη «Χρυσή Αυγή» και τα «παλικάρια» της, τους «πρώην φίλους και συναγωνιστές» τους οποίους «σέβομαι που έλκονται από τον αγωνιστικό μύθο της Χρυσής Αυγής».

Το συγκεκριμένο περιστατικό προστίθεται στα όσα αποδεικνύουν πως ο ΛΑ.Ο.Σ. δεν είναι απλά ένα ακραίο κόμμα. Είναι κόμμα επικίνδυνο για το λαό και σαν τέτοιο πρέπει να αντιμετωπιστεί στην κάλπη.


Β. Ν.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αίσχη φασιστοειδών στην κηδεία Ντερτιλή (2013-02-01 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2012-05-17 00:00:00.0)
Μαύρη... «μαυρίλα»! (2011-09-23 00:00:00.0)
Αποπομπή για τα μάτια του κόσμου (2011-01-19 00:00:00.0)
...και ο αρχηγός τους (2009-07-01 00:00:00.0)
Ρωτήστε στο ΛΑ.Ο.Σ... (2008-02-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ