Πέμπτη 17 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
Βουλευτικές Εκλογές 2009
ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ - ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ
Προεκλογικά ταξίδια στις ΗΠΑ

Συνάντηση με την Αμερικανίδα ομόλογό της και εμφάνιση στην ετήσια Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Ν. Υόρκη, την τελευταία προεκλογική βδομάδα στην Ελλάδα, σχεδιάζει η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη. Για τις λεπτομέρειες της επαφής της με την Χίλαρι Κλίντον η Ντόρα Μπακογιάννη συζήτησε χτες με τον Αμερικανό πρεσβευτή στην Αθήνα που την επισκέφτηκε στο υπουργείο Εξωτερικών

Κατά τη συνάντηση, η οποία έγινε κατόπιν αιτήματος του πρεσβευτή των ΗΠΑ, συζητήθηκε η επικείμενη Συνάντηση Κορυφής του ΟΑΣΕ, που θα πραγματοποιηθεί σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών λίγο πριν το τέλος του έτους και με την οποία θα κλείσει η ελληνική προεδρία. Οι δύο πλευρές συζήτησαν επίσης οικονομικά θέματα, ενόψει της σύγκλισης, μέσα στο φθινόπωρο, της διμερούς επιτροπής οικονομικής συνεργασίας Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών, με σκοπό την ενίσχυση των οικονομικών σχέσεων.

Στη διάρκεια του ταξιδιού της στη Νέα Υόρκη, για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, η Ντόρα Μπακογιάννη θα έχει μια ακόμα συνάντηση με το μεσολαβητή των Ηνωμένων Εθνών για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ Μάθιου Νίμιτς. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της 27ης Σεπτέμβρη. Επίσης, η Ντόρα Μπακογιάννη θα συναντηθεί με τον Ρώσο ομόλογό της Σεργκέι Λαβρόφ και τον ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι Μουν. Υπενθυμίζεται ότι και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου, θα επισκεφτεί προεκλογικά τη Ν. Υόρκη την ερχόμενη βδομάδα, για να συμμετέχει στη λεγόμενη «Επιτροπή Στίγκλιτς», την οποία έχει δημιουργήσει η Σοσιαλιστική Διεθνής στο όνομα της αντιμετώπισης της κρίσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ