Πέμπτη 17 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
Βουλευτικές Εκλογές 2009
Δυνατό ΚΚΕ για ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση

Στο εργοστάσιο «ΓΙΟΥΛΑ» στο Αιγάλεω βρέθηκαν χτες οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στη Β' Αθήνας Χρήστος Κατσώτης και Σπυρέττα Παναγή

Στιγμιότυπο από τη συζήτηση με τους εργαζόμενους της «ΓΙΟΥΛΑ ΑΕ»
Στιγμιότυπο από τη συζήτηση με τους εργαζόμενους της «ΓΙΟΥΛΑ ΑΕ»
«Κανείς από εσάς δεν ψήφισε αυξήσεις για ένα ευρώ τη μέρα. Κανείς σας δεν ψήφισε το πετσόκομμα των ΒΑΕ, την ανασφάλιστη εργασία, την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης. Κι όμως, όταν δίνετε την ψήφο σας σε ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, είναι σα να προσυπογράφετε όλα αυτά τα αντιλαϊκά, αντεργατικά μέτρα».

Με αυτά τα λόγια, οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στη Β' Αθήνας Χρήστος Κατσώτης και Σπυρέττα Παναγή έδωσαν το στίγμα των επερχόμενων εκλογών, απευθυνόμενοι στους εργάτες της υαλοβιομηχανίας «ΓΙΟΥΛΑ ΑΕ», κατά τη διάρκεια χτεσινής περιοδείας κλιμακίου του Κόμματος στους χώρους του εργοστασίου.

«Μετά τις εκλογές θα υπάρξει κυβέρνηση, θα υπάρξει και αξιωματική αντιπολίτευση. Το ερώτημα είναι: Θα υπάρχει ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση;», τονίστηκε. «Ερχεται θύελλα μετά τις εκλογές και οφείλουμε να πάρουμε θέση. `Η θα είμαστε δυνατοί ή θα είμαστε φτερό στον άνεμο απέναντι στην πολιτική που έρχεται από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, όποιος κι αν είναι κυβέρνηση», υπογραμμίστηκε. «Εχετε ένα όπλο στα χέρια σας. Μη το στρέψετε εναντίον σας!», είπαν ανάμεσα σε άλλα οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ και τόνισαν: «Σας μιλάνε συνέχεια για την κρίση. Υπάρχει κρίση. Μόνο που θέλουν να την πληρώσουμε εμείς τη δική τους κρίση. Να μην τους περάσει!».

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της ίδιας της υαλουργίας «ΓΙΟΥΛΑ», η οποία από 1.100 εργαζόμενους που είχε το 1975, σήμερα έχει μόλις 210(!), ενώ έχει μεταφέρει ένα σημαντικό τμήμα της παραγωγής της στο εξωτερικό. Μάλιστα, σε κατ' ιδίαν συζητήσεις που είχε το κλιμάκιο του Κόμματος με τους εργάτες, τους καλούσε να σκεφτούν κατά πόσο ωφελήθηκαν από αυτή τη «διείσδυση» των επιχειρηματιών στα Βαλκάνια - που τόσο έχει διαφημιστεί από τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ