Πέμπτη 17 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«JP CONTACT»
Αμοιβές - ψίχουλα και με το κομμάτι

Καταγγελία του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής Νομού Αττικής

Τις συνθήκες μεσαίωνα στην εταιρεία «JP Contact» (παρέχει τηλεφωνικές υπηρεσίες για λογαριασμό άλλων εταιρειών, όπως πώληση πιστωτικών καρτών ή πακέτα σταθερής τηλεφωνίας) καταγγέλλει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής Νομού Αττικής (ΣΕΤΗΠ).

Οι εργαζόμενοι, στην εταιρεία, πληρώνονται με το κομμάτι και δεν ασφαλίζονται καν. Για παράδειγμα, πληρώνονται ανάλογα με το πόσους πελάτες έχουν πείσει να κάνουν αίτηση για έκδοση πιστωτικής κάρτας ή με το πόσες από τις αιτήσεις έχουν εγκριθεί. Αυτό σημαίνει πρακτικά κατάργηση κάθε έννοιας μισθού και σταθερών αποδοχών, απευθείας σύνδεση της αμοιβής με την παραγωγικότητα, ανυπαρξία σταθερού ωραρίου.

Η συγκεκριμένη περίπτωση επιβεβαιώνει και αυτή στο ακέραιο ότι η πολιτική ιδιωτικοποίησης και απελευθέρωσης των τηλεπικοινωνιών έχει ολέθριες συνέπειες για τους εργαζόμενους. Πολιτική που προωθούν εδώ και χρόνια οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και έχει ως αποτέλεσμα το χτύπημα του σταθερού και ημερήσιου χρόνου εργασίας, τη γενίκευση των ελαστικών μορφών εργασίας κάθε είδους, την εντατικοποίηση της εκμετάλλευσης, ώστε οι επιχειρήσεις του κλάδου να αυξάνουν την κερδοφορία τους.

Για άλλη μια φορά αναδεικνύεται η ανάγκη οι εργαζόμενοι να συσπειρωθούν στα ταξικά συνδικάτα προκειμένου να οργανώσουν τον αγώνα τους ενάντια στην εργοδοτική ασυδοσία και τις αντεργατικές πολιτικές. Να διεκδικήσουν αιτήματα που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες πραγματικές ανάγκες τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ