Τρίτη 22 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΜΕ
Στο πλευρό των Σομαλών προσφύγων

Στιγμιότυπο από την προχτεσινή εκδήλωση
Στιγμιότυπο από την προχτεσινή εκδήλωση
Η αλληλεγγύη του ΠΑΜΕ προς τους Σομαλούς πρόσφυγες και η στήριξη στα δίκαια αιτήματά τους εκφράστηκε την Κυριακή το απόγευμα κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της Σομαλικής Κοινότητας στο Συνδικάτο Οικοδόμων επειδή έληξε το ραμαζάνι.

«Αυτή την ιδιαίτερη μέρα του λαού σας, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε όλους εσάς. Ξέρουμε πως αντιμετωπίζετε πολλά προβλήματα, όπως και οι Ελληνες εργάτες», είπε στο χαιρετισμό του ο Γιώργος Χαρβαλιάς, μέλος του ΔΣ του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Τόνισε ακόμα πως «θα είμαστε μαζί σας, όπως και πριν, πλάι πλάι θα αγωνιζόμαστε για σας, για μας, για τα παιδιά μας. Θα μείνουμε ενωμένοι σαν μια γροθιά!».

Στο άνοιγμα της εκδήλωσης ο πρόεδρος της κοινότητας ευχαρίστησε το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ για τη στήριξη που προσφέρουν στους μετανάστες και τις οικογένειές τους. Σε δήλωσή του αναφέρθηκε στα προβλήματα στέγασης, τροφής και διαβίωσης που αντιμετωπίζουν. Οπως σημείωσε, δεν τους χορηγείται άσυλο και τα απαραίτητα έγγραφα, ζουν καθημερινά με το φόβο των αστυνομικών διώξεων. Αναφέρθηκε στον ιμπεριαλισμό που υποκινεί εμφύλιους πολέμους και ανέδειξε την ανάγκη οι Σομαλοί κι οι άλλοι μετανάστες να παλέψουν μαζί με τα εργατικά συνδικάτα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ