Τρίτη 22 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΜΠΕΛΑΚΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ
Τίμησαν τον Θ. Χαμαϊδή

Εκδήλωση τιμής στη μνήμη του Θανάση Χαμαϊδή, δωρητή του Μουσείου Αμπελακίων Περιόδου 1940 - '49, πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο, με τη συμπλήρωση τριών χρόνων από το θάνατό του. Στην εκδήλωση, που έγινε στον προαύλιο χώρο του Μουσείου, ο Αν. Τσεργάς, πρόεδρος του Λαογραφικού Ιστορικού Μουσείου Αμπελακίων, στην ομιλία του αναφέρθηκε στις μνήμες από τη γνωριμία του με τον Θ. Χαμαϊδή.

Στη σημασία της προσφοράς του Θ. Χαμαϊδή στην Εθνική Αντίσταση και για την καθοριστικής σημασίας συμβολή του στη διατήρηση και διάδοση της ιστορικής αλήθειας, αναφέρθηκε ο Αγ. Παπαστεργίου, πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του Μουσείου Αμπελακίων. «Ο Θ. Χαμαϊδής - τόνισε - δεν ήταν απλώς ένας αγωνιστής του ΚΚΕ, αλλά ένας μαχητής που συνέβαλε στη διαφώτιση του κόσμου. Εξάλλου, είναι γνωστό ότι μέσω του παράνομου τυπογραφείου που εγκατέστησε κατόρθωσε να εκδώσει τέσσερις εφημερίδες στα Αμπελάκια και άλλες τέσσερις στο Συκούριο.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε η Αννα Σπανοπούλου - Κωσταρίγκα, πρόεδρος του ΔΣ του Μουσείου, ενώ στη συνέχεια ακούστηκαν τραγούδια του αγώνα από τους Μαρία και Δημήτρη Φωτιάδη.

Παραβρέθηκαν, μεταξύ των άλλων, οι Γ. Χώτος, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ, Π. Σπήλιος, γραμματέας της ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ