Τρίτη 22 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΚΕ
Πάλη για ουσιαστική στήριξη των πολυμελών οικογενειών

Παρέμβαση της Βέρας Νικολαΐδου, υποψήφιας βουλευτή του ΚΚΕ στη Β' Πειραιά, σε προχτεσινή συνέντευξη Τύπου της Ομοσπονδίας τρίτεκνων οικογενειών

Να χρησιμοποιήσουν την εμπειρία τους και να γυρίσουν τη πλάτη σε αυτούς που κοροϊδεύουν τις οικογένειες απ' τα λαϊκά στρώματα, που τάζουν παραμονές των εκλογών και προωθούν την επομένη σκληρότερα αντιλαϊκά μέτρα, κάλεσε η Βέρα Νικολαΐδου, υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ στη Β' Πειραιά τις οικογένειες τρίτεκνων σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε την περασμένη Κυριακή.

Στη συνέντευξη, οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Πολυμελών Οικογενειών με Τρία Τέκνα Ελλάδος, διαμαρτυρήθηκαν ότι τίποτα ουσιαστικό δεν έχει γίνει απ' τις μέχρι σήμερα κυβερνήσεις για τη στήριξη των τρίτεκνων οικογενειών, ζήτησαν την πλήρη οικονομική και θεσμική εξομοίωση τριτέκνων - πολυτέκνων.

Η Β. Νικολαΐδου τόνισε ότι το ΚΚΕ στηρίζει το αίτημα για την εξομοίωση των τριτέκνων - πολυτέκνων, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι αυτό δεν αρκεί για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα. Επισήμανε ότι τα προβλήματα των πολυμελών οικογενειών απ' τα λαϊκά στρώματα δε λύνονται με ένα επίδομα πείνας, το αφορολόγητο αυτοκίνητο και άλλα ημίμετρα που παρέχονται στους πολύτεκνους, ότι είναι αναγκαίο να διευρυνθούν τα αιτήματα και οι διεκδικήσεις των λαϊκών οικογενειών έτσι ώστε να απαντούν στις σύγχρονες ανάγκες τους, αλλά και στην επίθεση που δέχονται. Υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ έχουν αποφασίσει να εφαρμόσουν τις αντιλαϊκές αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης για παραπέρα περικοπές των κοινωνικών δαπανών, στην Υγεία, Πρόνοια, Παιδεία, ότι «η πρώτη βόμβα» που θα σκάσει θα είναι το ασφαλιστικό. Τόνισε ότι το ΚΚΕ παλεύει για πλήρη αναγνώριση της πολυτεκνικής ιδιότητας και στους τρίτεκνους, αύξηση των κατώτερων μισθών στα 1.400 ευρώ και όλων των συντάξεων στα 1.120 ευρώ, για ενιαία και καθολική κοινωνική ασφάλιση, αύξηση των πολυτεκνικών επιδομάτων και της κοινωνικής σύνταξης της πολύτεκνης μητέρας, αφορολόγητο όριο 50.000 ευρώ για την πολύτεκνη οικογένεια, που να προσαυξάνεται κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί, για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια, με κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ