Τετάρτη 23 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΤΕ
Σχεδιάζουν απολύσεις και μείωση μισθών

Σχέδιο απόλυσης ακόμα 2.000 εργαζομένων στον ΟΤΕ, καθώς και μείωση των μισθών, επεξεργάζονται οι Γερμανοί της «Ντόιτσε Τέλεκομ» (ΝΤ).

Το σχέδιο αυτό αποκάλυψε ο Guido Kerkhοff, μέλος του ΔΣ της ΝΤ, υπεύθυνος του τομέα Νοτιοανατολικής Ευρώπης κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου. Σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκε, η μείωση του προσωπικού κατά 2.000 άτομα, καθώς και η μείωση των μισθών των εργαζομένων είναι κινήσεις που θα οδηγήσουν στην εξοικονόμηση 130 εκατ. ευρώ το χρόνο για τον ΟΤΕ, ενισχύοντας παράλληλα σε ποσοστό 20% το περιθώριο EBITDA του Oργανισμού. Μάλιστα όπως ισχυρίστηκε ο G. Kerkhοff, στον ΟΤΕ δίνονται πολύ υψηλοί μισθοί, περίπου 15% πάνω από τους αντίστοιχους στη Γερμανία.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την επαναγορά του 5% από το Δημόσιο, που προαναγγέλλει το ΠΑΣΟΚ, είπε ότι «πέντε πάνω πέντε κάτω δεν αλλάζει τίποτα ουσιαστικό», ενώ πρόσθεσε ότι η ελληνική πλευρά μπορεί να αγοράσει το σχετικό ποσοστό φθηνότερα από το χρηματιστήριο. Αποκλείοντας ουσιαστικά το ενδεχόμενο να μπει η ΝΤ σε διαδικασία διαπραγμάτευσης είτε για την εκχώρηση δικού του ποσοστού στον ΟΤΕ είτε για άλλη τροποποίηση που θα οδηγούσε και σε μεταβολές στο «management», ο G. Kerkhοff χαρακτήρισε τη συνεργασία με τον ΟΤΕ ιδανική και μίλησε για συνέργειες 250 εκατ. ευρώ ετησίως.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ