Τρίτη 29 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Παράνομοι τρεις όροι συναλλαγών

Να κριθούν παράνομοι και καταχρηστικοί τρεις όροι των συναλλαγών της Τράπεζας Πειραιώς, πρότεινε χτες στο Δ' Τμήμα του Αρείου Πάγου η αρεοπαγίτης Δ. Υφαντή, μετά από συζήτηση αίτησης της Ενωσης Καταναλωτών Ποιότητα Ζωής. Ειδικότερα, η εισηγήτρια πρότεινε να κριθούν παράνομοι και καταχρηστικοί οι εξής όροι:

  • Η προμήθεια 1,40 ευρώ που εισπράττει η Τράπεζα Πειραιώς για κάθε κατάθεση που γίνεται από τρίτο πρόσωπο σε λογαριασμό πελάτη της.
  • Η προμήθεια 0,80 ευρώ για κάθε συναλλαγή που εισπράττει η Τράπεζα κατά την κίνηση λογαριασμού (ταμιευτηρίου ή τρεχούμενου) που αφορά ανάληψη ή κατάθεση μετρητών ή κατάθεση επιταγής, όταν οι κινήσεις είναι περισσότερες από τέσσερις το μήνα και ο λογαριασμός έχει μέσο μηνιαίο υπόλοιπο 1.500 ευρώ.
  • Η καταβολή τόκου εκ μέρους του δανειολήπτη που επιβάλλει η Τράπεζα στα στεγαστικά δάνεια, όταν γίνεται σταδιακή αποδέσμευση του δανείου. Οπως ανέφερε στην εισήγηση η Δ. Υφαντή, ο τόκος από την πλευρά της Τράπεζας δεν πρέπει να επιβάλλεται στο σύνολο του δανείου, αλλά μόνο στο ποσό το οποίο βρίσκεται στη διάθεση του δανειολήπτη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ