Τρίτη 29 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
Πρόστιμα για πολιτική ενιαίας τιμολόγησης

Πρόστιμα σε τέσσερις ασφαλιστικές εταιρείες επέβαλε η Επιτροπή Ανταγωνισμού, γιατί μέσω κοινής εταιρείας που είχαν συστήσει επέβαλαν ενιαία τιμή αμοιβής εργατοώρας σε συνεργεία αυτοκινήτων καθώς και δεσμευτικούς όρους ως προς τα τιμολόγια προς πελάτες άλλων εταιρειών.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για ασφαλιστικές «Εθνική», «Αγροτική», «Ιντεραμέρικαν» και «Groupama Φοίνιξ» τις οποίες κατήγγειλε σχετικά η «Ενωση Φανοποιών και Βαφέων Αυτοκινήτων Νομού Χανίων».

Οπως διαπιστώθηκε οι παραπάνω εταιρείες είχαν συστήσει την εταιρεία με την επωνυμία «Audatex Hellas ΑΕ», μέσω της οποίας επέβαλαν συγκεκριμένα τιμολόγια για τη χρέωση της εργατοώρας, ενώ με ιδιωτικά συμφωνητικά δέσμευαν τα συνεργαζόμενα συνεργεία να μην παρέχουν σε πελάτες άλλων εταιρειών ευνοϊκότερους όρους και τιμές απ' αυτές που παρείχαν στην «Αudatex», ενώ παράλληλα ασκούσαν έλεγχο για την τήρηση της σχετικής συμφωνίας. Για όλα αυτά επιβλήθηκαν τα εξής πρόστιμα: «Εθνική» 13,6 εκατ. ευρώ, «Αγροτική» 5,3 εκατ. ευρώ, «Ιντεραμέρικαν» 8,6 εκατ. ευρώ και «Groupama Φοίνιξ» 5,2 εκατ. ευρώ.

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού υποχρεώνει τις τέσσερις ασφαλιστικές εταιρείες να παύσουν άμεσα τη συγκεκριμένη παράβαση, να διαπραγματεύεται η κάθε μια ξεχωριστά με τα συνεργεία και να καταχωρεί στο σύστημα «Audatex» την τιμή που θα προκύπτει από τη διαπραγμάτευση, κάτι το οποίο ζητείται να κοινοποιηθεί μέσα σε τρεις μήνες στην Επιτροπή. Για κάθε μέρα μη συμμόρφωσης με τη σχετική απόφαση προβλέπεται επιβολή προστίμου 10.000 ευρώ σε κάθε εταιρεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ