Τρίτη 29 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ»
Τίτλοι τέλους με ευθύνη ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

Τέλος εποχής από σήμερα για την «Ολυμπιακή» και ανώμαλη προσγείωση στα συμφέροντα της MIG

Στο έλεος των ιδιωτών βρίσκονται από σήμερα οι εργαζόμενοι στον όμιλο της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» (ΟΑ), καθώς και εκατομμύρια επιβάτες, μετά την οριστική «ληξιαρχική πράξη θανάτου» που υπέγραψαν Ευρωπαϊκή Ενωση και ελληνικές κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για τον όμιλο της ΟΑ.

Η διοίκηση των «Ολυμπιακών Αερογραμμών» (ΟΑ) ανακοίνωσε ότι από σήμερα διακόπτονται όλες οι πτήσεις, ενώ τα δρομολόγια των λεγόμενων «άγονων γραμμών» θα τα πραγματοποιεί η «Olympic Air» της MIG, μέχρι την πραγματοποίηση του σχετικού διαγωνισμού για την εκδήλωση ενδιαφέροντος.

Hδη oι εργαζόμενοι στην Τεχνική Βάση έχουν ειδοποιηθεί ότι από σήμερα δεν μπορούν να προσέρχονται στους χώρους εργασίας και θα πρέπει να περιμένουν την εφαρμογή των νομοθετικών ρυθμίσεων που τους υποσχέθηκε η απερχόμενη κυβέρνηση της ΝΔ, για μετατάξεις ή συνταξιοδότηση. Την ίδια ειδοποίηση αναμένεται να λάβουν και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι στον όμιλο ΟΑ.

Οι εξελίξεις αυτές σηματοδοτούν φυσικά την πλήρη παράδοση των ελληνικών αερομεταφορών στο ιδιωτικό κεφάλαιο. Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος απαιτήθηκε μεθοδική, πολύχρονη και καλά συντονισμένη προσπάθεια. Και αυτά εξασφαλίστηκαν χάρη στην αγαστή συνεργασία των ελληνικών κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ με τα επιτελεία της ΕΕ, όπου χαράσσεται η πολιτική εξυπηρέτησης των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου.

Στην πράξη, η εκχώρηση του ομίλου ΟΑ στη MIG του Α. Βγενόπουλου, σημαίνει εκχώρηση μεριδίου αγοράς, με ετήσιο τζίρο άνω του 1,2 δισ. ευρώ. Σημαίνει ακόμα εκχώρηση υποδομών με τον εξοπλισμό τους, με κορυφαίες την Τεχνική Βάση και την επίγεια εξυπηρέτηση αεροσκαφών («χάντλινγκ»), που απέφεραν στον όμιλο ΟΑ ετήσια έσοδα άνω των 340 εκατ. ευρώ!

Με ανακοίνωσή τους οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Τεχνικών Ολυμπιακής Αεροπλοΐας καταγγέλλουν ότι αναστέλλονται οι εργασίες της Τεχνικής Βάσης, πριν καλά - καλά τεθεί σε εκκαθάριση η εταιρεία, με συνέπεια να υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στα εναέρια μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, τα οποία υποστηρίζονται με συμβόλαια συντήρησης και επιθεώρησης που είναι σε ισχύ και δεν μπορούν να καλυφθούν από άλλο φορέα. Για τις «άγονες» γραμμές καταγγέλλουν ότι οι ΟΑ θα εκτελούν τις πτήσεις καταβάλλοντας ενοίκιο στη MIG, έχοντας τα δικά τους αεροπλάνα, δηλαδή την ιδιοκτησία του ελληνικού Δημοσίου, καθηλωμένα και τους τεχνικούς σε αργομισθία. Με άλλα λόγια - επισημαίνουν οι τεχνικοί της Αεροπλοΐας - η MIG αντί της επιδότησης, την οποία αρνήθηκε για λίγους μήνες, θα εισπράττει ενοίκιο από το ελληνικό Δημόσιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ