Παρασκευή 2 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΑΡΙΣΙ.-- Με τα τρακτέρ τους (1.500 στον αριθμό) διαδήλωσαν, χθες, στο Στρασβούργο Γάλλοι αγρότες και κτηνοτρόφοι, από όλους τους κλάδους, διαμαρτυρόμενοι για τις εξευτελιστικές τιμές των προϊόντων τους, που, όπως καταγγέλλουν, τους οδηγούν σε απόγνωση. Την ίδια στιγμή, ο διευθυντής της «France Telecom», της εταιρείας της οποίας οι εργαζόμενοι αυτοκτονούν από απόγνωση λόγω των απάνθρωπων συνθηκών εργασίας εδώ και 18 μήνες, επισκεπτόταν την υπουργό Οικονομικών, η οποία του εξέφρασε την «υποστήριξη της κυβέρνησης» στην πολιτική που ακολουθεί «σε γενικές γραμμές»!

ΜΟΓΚΑΝΤΙΣΟΥ.-- Σφοδρές συγκρούσεις ξέσπασαν χτες ανάμεσα σε ισλαμιστές πρώην συμμάχους των οργανώσεων «Αλ Σαμπάαμπ» και Χιζμπούλ - Ισλάμ, με στόχο τον έλεγχο του νότιου σομαλικού λιμανιού Κισμάγιο. Από τις μάχες, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 12 άτομα και εκατοντάδες εγκατέλειψαν τα σπίτια τους.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Σε κακοήθη όγκο στη θωρακική χώρα οφείλεται ο θάνατος της 14χρονης μαθήτριας στη Βρετανία, λίγη ώρα μετά τη χορήγηση του εμβολίου κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας κι όχι σε αντίδραση στο εμβόλιο. Αυτό ανακοίνωσαν χτες οι βρετανικές υγειονομικές υπηρεσίες.

ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ.-- Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν κάλεσε χτες την Ευρωπαϊκή Ενωση να γίνει η «ατμομηχανή» των διαπραγματεύσεων για το κλίμα στη Σύνοδο Κορυφής της Κοπεγχάγης. Παράλληλα, στο Λονδίνο ο γγ του ΝΑΤΟ Αντερς Φογκ Ράσμουσεν δήλωσε ότι η συμμαχία «θα πρέπει να κάνει περισσότερα ενόψει των προκλήσεων που θέτουν οι κλιματικές αλλαγές...

ΒΙΕΝΝΗ.-- Το γραφείο του ΟΗΕ για το Διάστημα (UNOOSA) ανακοίνωσε χτες ότι η συσσώρευση σκουπιδιών στο βαρυτικό πεδίο της Γης, στο Διάστημα, αποτελεί διαρκή απειλή για την ασφάλεια των διαστημικών πτήσεων και των δορυφορικών υπηρεσιών...

ΣΕΡΑΓΕΒΟ.-- Ο προεδρεύων της τριμελούς προεδρίας της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης, Ζέλικο Κόμσιτς, αναμένεται να παραδώσει σήμερα στις Βρυξέλλες, την αίτηση της χώρας για ένταξη στο Σχέδιο Δράσης για Ενταξη (MAP) στο ΝΑΤΟ. Ο Κόμσιτς μάλιστα δήλωσε χτες ότι η ένταξη στο ΝΑΤΟ «πρώτα απ' όλα σημαίνει ασφάλεια, αλλά και σημαντικό πολιτικό γεγονός που θα συμβάλει στην προσχώρηση της Βοσνίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση»...

ΜΑΔΡΙΤΗ.-- Η ισπανική αστυνομία ανακοίνωσε χτες τη σύλληψη 74 ατόμων στο πλαίσιο εκτεταμένης επιχείρησης που κράτησε δύο βδομάδες κατά της διανομής και κατοχής πορνογραφικού υλικού στο διαδίκτυο.

ΜΟΣΧΑ.-- Ο πρώτος γραμματέας της ισραηλινής πρεσβείας στη Μόσχα Σαμουέλ Πόλισοκ εγκατέλειψε τη Ρωσία, αφού προηγουμένως είχε κρατηθεί και ανακριθεί από την αστυνομία με την κατηγορία «παράνομων ενεργειών», ανακοίνωσε χτες το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών. Η ισραηλινή εφημερίδα «Μααρίβ» δημοσίευσε ότι ο Ισραηλινός διπλωμάτης ανακρίθηκε από Ρώσους μυστικούς πράκτορες κατηγορούμενος για κατασκοπεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ