Πέμπτη 8 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
Απειλές της «Αλ Κάιντα» με πρόσχημα τους Ουιγούρους της Κίνας

ΝΤΟΥΜΠΑΙ.--

Σε ιερό πόλεμο κατά της Κίνας κάλεσε χτες τους απανταχού μουσουλμάνους στέλεχος της «Αλ Κάιντα» που αίφνης θυμήθηκε την «καταπίεση» των (επίσης μουσουλμάνων) Ουιγούρων της σινικής επαρχίας Σιαντζιάνγκ, που «συμπτωματικά» είναι η πλουσιότερη επαρχία της Κίνας σε φυσικό αέριο και διαθέτει τεράστια αποθέματα πετρελαίου.

Σε βιντεοταινία που κυκλοφόρησε στο ίντερνετ, ο Αμπού Γιαχία αλ Λίμπι, που προβάλλεται σαν στέλεχος της «Αλ Κάιντα», απειλεί μάλιστα την Κίνα πως θα «έχει την τύχη της ρωσικής αρκούδας» (δηλαδή της πρώην ΕΣΣΔ) επειδή, όπως λέει, «το καθεστώς του αθεϊσμού οδεύει προς τον αφανισμό του».

Ο ίδιος, κατηγορώντας την Κίνα ότι επιδιώκει «με σατανικά μέσα» την καταπίεση ακόμη και εξαφάνιση των Ουιγούρων με την κατάσχεση περιουσιών και την υπονόμευση της πολιτισμικής τους κληρονομιάς και της θρησκείας τους. Ο Αμπού Γιαχία αλ Λίμπι καλεί μάλιστα τους μουσουλμάνους της επαρχίας Σιαντζιάγκ να «επιστρέψουν αληθινά στη θρησκεία τους» και να προετοιμαστούν πραγματικά για «ιερό πόλεμο στο δρόμο του παντοδύναμου»...

Οπως φάνηκε με το Αφγανιστάν, και τώρα με τη σινική επαρχία Σιαντζιάγκ, η «Αλ Κάιντα» δείχνει ιδιαίτερη αδυναμία σε περιοχές με υψηλή γεωστρατηγική σημασία και τεράστιο ορυκτό πλούτο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ