Σάββατο 10 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
65η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Στον Αγνωστο Στρατιώτη η εκδήλωση της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ

Ανακοίνωση - καταγγελία για την προσπάθεια του νομάρχη Αθήνας να απαγορεύσει στους αντιστασιακούς να χρησιμοποιήσουν το συγκεκριμένο χώρο

Ο λαός της Αθήνας διαδηλώνει για την απελευθέρωση της πόλης από τη γερμανική κατοχή
Ο λαός της Αθήνας διαδηλώνει για την απελευθέρωση της πόλης από τη γερμανική κατοχή
Με κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα θα τιμήσει η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ) την απελευθέρωση της Αθήνας στις 12 του Οκτώβρη 1944. Η εκδήλωση διοργανώνεται, ανήμερα της επετείου, τη Δευτέρα 12/10/2009, στις 10.30 το πρωί, με συγκέντρωση των αντιστασιακών, απογόνων και φίλων της Εθνικής Αντίστασης, μπροστά στο Μνημείο με τη συμμετοχή όλων των παραρτημάτων της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ στην Αττική, με τις σημαίες και τα λάβαρά τους.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο συγκεκριμένο χώρο παρά την απαράδεκτη στάση του νομάρχη Αθήνας, Γιάννη Σγουρού, ο οποίος επιχειρεί ξανά - όπως το 2003, επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και τότε - να εμποδίσει την πραγματοποίηση της εκδήλωσης από την ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, που συσπειρώνει όλες τις ΕΑΜογενείς αντιστασιακές οργανώσεις. Συγκεκριμένα, η Νομαρχία Αθήνας με χτεσινή απάντηση σε επιστολή της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ ζητά από την Οργάνωση να ακολουθήσει το πλαίσιο γιορτασμού της επετείου που επιβάλλει με απόφασή του ο νομάρχης και παραπέμπει στο Δήμο Αθήνας για συμμετοχή στις εκδηλώσεις του. Εκδηλώσεις που, βεβαίως, γίνονται πέρα και έξω από το πραγματικό νόημα και περιεχόμενο του αγώνα της Αντίστασης και στις οποίες, εκτός των άλλων, συμμετέχουν και εκπρόσωποι οργανώσεων που συνεργάστηκαν με τους κατακτητές.

Σε ανακοίνωση - καταγγελία που εξέδωσε, η Διοίκηση της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ τονίζει: «Καταγγέλλουμε με αγανάκτηση την απαράδεκτη ενέργεια του νομάρχη της Αθήνας να απαγορεύσει στους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού της Ελλάδας να τιμήσουν την επέτειο της απελευθέρωσης της Αθήνας από τη γερμανική κατοχή, στις 12 Οκτώβρη, μπροστά στο Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη και απαιτεί να πειθαρχήσουμε (!!!) με την εντολή του για συμμετοχή σε κοινό εορτασμό με το Δήμο της Αθήνας που προγραμματίζει στην Ακρόπολη, όπου συμμετέχουν και συνεργάτες των Γερμανών, στο πνεύμα της εθνικής συμφιλίωσης που θέλουν να μας επιβάλουν.

Αυτή η ενέργεια, εκτός του ότι είναι ανιστόρητη, αποτελεί και ασέβεια προς αυτούς που αγωνίστηκαν και έδωσαν τη ζωή τους για την απελευθέρωση της Αθήνας και όλης της Ελλάδας από τους φασίστες κατακτητές. Η διοίκηση της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ δηλώνει ότι θα πραγματοποιήσει την εκδήλωση οπωσδήποτε μπροστά από το μνημείο και ταυτόχρονα θα ενημερώσει την κοινή γνώμη και όλες τις διεθνείς οργανώσεις - και την FIR -, ότι αυτή η απαγόρευση γίνεται από στέλεχος της νεοεκλεγμένης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ». Η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ καλεί «όλους τους αγωνιστές, τις αγωνίστριες και τους απογόνους τους, όλους τους δημοκρατικούς πολίτες να πάρουν μαζικά μέρος στην εκδήλωση μπροστά στο Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη για να τιμήσουν την επέτειο της Απελευθέρωσης και να αποδοκιμάσουμε την επαίσχυντη ενέργεια του νομάρχη του ΠΑΣΟΚ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ