Τρίτη 13 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απεργία σε «VODAFONE» και «WIND»

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι στις εταιρείες «VODAFONE» και «WIND» ενάντια στις αντεργατικές μεθοδεύσεις των εργοδοτών.

Στη «WIND» οι εργαζόμενοι διεκδικούν την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας, αντιδρούν στη μείωση του προσωπικού που γίνεται στο πλαίσιο των αναδιαρθρώσεων της εταιρείας και στις ελαστικές μορφές εργασίας. Στη «VODAFONE» οι εργαζόμενοι αντιστέκονται στο σχέδιο της εταιρείας για μετακίνηση ορισμένων συναδέλφων τους στην εταιρεία «HOL». Η απεργία στη «VODAFONE» θα γίνει αύριο και στη «WIND» θα γίνει μεθαύριο Πέμπτη.

Οι παραπάνω εξελίξεις είναι αποτέλεσμα της πολιτικής ιδιωτικοποίησης και απελευθέρωσης των τηλεπικοινωνιών που προώθησαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Ιδιαίτερα σήμερα οι εργοδότες του κλάδου, στο όνομα της αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης και προκειμένου να αυξήσουν την κερδοφορία τους, εντείνουν την επίθεσή τους στα δικαιώματα των εργαζομένων προχωρώντας σε απολύσεις, εφαρμόζοντας κάθε είδους ελαστικές μορφές εργασίας, αυξάνοντας το βαθμό εκμετάλλευσης των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ