Τρίτη 13 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΝΕΑ ΓΡΙΠΗ»
Σοβαρές ενστάσεις για το εμβόλιο

Στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Επιστημονικής και Επιχειρησιακής Αντιμετώπισης της «Νέας Γρίπης», που θα γίνει την ερχόμενη Πέμπτη, θα ληφθούν οι αποφάσεις για τον εμβολιασμό για τη «νέα γρίπη» Η1Ν1 στη χώρα μας.

Την ίδια στιγμή, παραμένουν οι επιφυλάξεις επιστημόνων για το νέο εμβόλιο. Ο καθηγητής Π. Μπεχράκης, μέλος της Εθνικής Επιτροπής για τη «νέα γρίπη», έστειλε επιστολή στην πρόεδρο της Επιτροπής Ελένη Γιαμαρέλου, στην οποία μεταξύ των άλλων επισημαίνει ότι «δεν υπάρχουν μέχρι σήμερα ικανές, κατά τη γνώμη μου, κλινικές μελέτες, που να αποδεικνύουν την ασφάλεια από τη χρήση του εμβολίου αυτού». Σε άλλο σημείο προσθέτει πως «η πολιτική ηγεσία δεν έχει ενημερωθεί σωστά από τους επιστήμονες και ενδεχομένως να οδηγηθούμε σε βιαστικές αποφάσεις» και υπογραμμίζει: «Προτείνω στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση να συζητηθεί επακριβώς και σε επαρκές επιστημονικό βάθος το θέμα αυτό, ώστε να αναπτυχθεί επιστημονικός λόγος και αντίλογος, που θα οδηγήσει το Συμβούλιο και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου σε περισσότερο εμπεριστατωμένες αποφάσεις».

Η μεθαυριανή συνεδρίαση του Συμβουλίου θα γίνει στο φόντο των αποφάσεων της έκτακτης συνόδου των υπουργών Υγείας της Ευρωπαϊκής Ενωσης που έγινε χτες. Τα Συμπεράσματα του Συμβουλίου υπουργών Υγείας, σύμφωνα με χτεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, «προβλέπουν ενίσχυση δράσεων, τόσο από πλευράς κρατών μελών όσο και από πλευράς Ε. Επιτροπής στους τομείς διαθεσιμότητας των εμβολίων,στρατηγικής εμβολιασμού, κανονιστικής διαδικασίας, ενημέρωσης και επικοινωνίας με τους πολίτες , διεθνούς παγκόσμιας συνεργασίας και πολυτομεακών θεμάτων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ