Τρίτη 13 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ
Τα συνδικάτα να γίνουν ασπίδα ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία

Το ΠΑΜΕ καλεί τα ταξικά συνδικάτα να οργανώσουν την πάλη ενάντια στα σχέδια και τις απειλές της εργοδοσίας

Κάλεσμα στα συνδικάτα να οργανώσουν άμεσα, χωρίς καθυστέρηση, την πάλη τους κατά των απολύσεων, απευθύνει το ΠΑΜΕ και με το όπλο της εργατικής αλληλεγγύης να δώσουν τη μάχη για να ανακληθούν οι απολύσεις στις εταιρείες «ΝΟΤΟΣ ΚΟΜ» και «ΣΚΑΓΙΑΣ». «Να βρεθούν κοντά στους εργαζόμενους για να σπάσει η τρομοκρατία, ο αυταρχισμός. Να προχωρήσουν άμεσα σε γενικές συνελεύσεις. Να παρεμποδίσουν την υλοποίηση των αντεργατικών σχεδίων».

Οπως χαρακτηριστικά επισημαίνει στην ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ, «βιομήχανοι και μεγαλέμποροι, αφού τοποθέτησαν στην κυβέρνηση τον υπάλληλό τους του ΠΑΣΟΚ, συνεχίζουν το αντεργατικό τους έργο. Προχωρούν σε απολύσεις στο όνομα της καπιταλιστικής κρίσης. Επιτίθενται στα δικαιώματα της εργατικής τάξης, στην ίδια τη ζωή της. Πετούν στο δρόμο δεκάδες εργαζόμενους, ενώ απ' την άλλη μεγαλώνει η κερδοφορία τους. Χαίρουν άκρας υγείας».

Οι απολύσεις στα «ΝΟΤΟΣ COM» - επισημαίνει - ακολουθούν τις απολύσεις που ξεκίνησαν στη βιομηχανία «ΣΚΑΓΙΑΣ» (έγιναν 4 απολύσεις και σχεδιάζονται άλλες 36). «Αξιοποιούν - συνεχίζει το ΠΑΜΕ - διάφορους τρόπους για να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους, όχι μόνο να αποδέχονται τις απολύσεις, αλλά κάποιοι εργάτες να μπαίνουν μπροστά για την υλοποίηση των αντεργατικών σχεδίων της εργοδοσίας, να γίνονται συνένοχοι και συμμέτοχοι για να πληρώσουν την κρίση που η πλουτοκρατία δημιούργησε. Στην εταιρεία "ΣΚΑΓΙΑΣ", ομάδα αδίστακτων τραμπούκων απείλησαν στην περιοχή που μένει στέλεχος του ταξικού κινήματος με "συνέπειες" αν συνεχίσει να μπαίνει εμπόδιο στα σχέδια της εταιρείας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ