Τρίτη 13 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Γιατί θίχτηκε;

«Χαρακτηρισμοί όπως αυτοί που αναφέρατε - περί "κυβέρνησης των επιχειρηματιών" - είναι εκτός κλίματος και, σε τελευταία ανάλυση, προσβάλλουν τους Ελληνες που μας τίμησαν με την ψήφο τους».

Πρόκειται για απάντηση του υπουργού οικονομικών Γ. Παπακωνταντίνου - παραχώρησε συνέντευξη την προηγούμενη Κυριακή - σε σχετική επισήμανση για το πρώτο θέμα του «Ρ» με τίτλο «Καμία αυταπάτη από τη "νέα" κυβέρνηση των επιχειρηματιών».

Γιατί άραγε είναι εκτός κλίματος και γιατί προσβάλει αυτούς που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ ο τίτλος του «Ριζοσπάστη»; Μήπως δεν είναι το ΠΑΣΟΚ που υποσχέθηκε τζάμπα χρήμα στους επιχειρηματίες στο όνομα της ανάπτυξης; 'Η μήπως η θέση αυτή αναιρείται επειδή το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές στις 5 Οκτώβρη κέρδισε το 43,9% των ψήφων; Και η ΝΔ στο παρελθόν είχε έλθει πρώτο κόμμα με εκλογικά ποσοστά μεγαλύτερα του 40%. Τι σημαίνει αυτό, ότι η ΝΔ δεν είναι το σκληρό κόμμα της ολιγαρχίας; Αλλωστε το τι κόμμα είναι το ΠΑΣΟΚ, αυτό φάνηκε από τις αντιδράσεις των εκπροσώπων του μεγάλου κεφαλαίου, οι οποίοι είδαν στον πολιτικό αυτό φορέα τη δύναμη εκείνη, που θα αποκαταστήσει τη δημοσιονομική ισορροπία και θα δώσει ώθηση στις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις. Αυτοί είπαν πως το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε καλό δρόμο. Αυτοί θριαμβολογούσαν και όχι ο λαός...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ