Τετάρτη 14 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΠΟΛΙΧΝΗΣ
Η αγωνία να γίνει πάλη για την Παιδεία

Σύσκεψη φορέων οργάνωσε ο δήμος για τα προβλήματα υποδομών στα σχολεία, που κατέληξε σε αγωνιστικό ψήφισμα διεκδικήσεων

Στο αποκορύφωμα έχει φτάσει η αγανάκτηση των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των λαϊκών οικογενειών στην Πολίχνη Νομού Θεσσαλονίκης για τα χρόνια προβλήματα σχολικής στέγης. Η αγανάκτηση αυτή καταγράφτηκε και στη σύσκεψη φορέων, που διοργάνωσε ο δήμος προχτές, με στόχο να οργανωθεί καλύτερα ο αγώνας για την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων.

Την ανάγκη άμεσης επίλυσης των χρόνιων προβλημάτων εξέφρασαν γονείς, μαθητές, διευθυντές σχολείων και δάσκαλοι. Ανάμεσά τους και ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, Γ. Κωνσταντινίδης, ο οποίος σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι ο Δήμος Πολίχνης έχει το μεγαλύτερο πρόβλημα σχολικής στέγης σε όλη τη Δυτική Θεσσαλονίκη και πως η διοίκηση του δήμου καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια για τη λύση του.

Ο δήμαρχος Πολίχνης, Κ. Θεοδωρίδης, σημείωσε ότι η αγωνία μαθητών, γονιών, εκπαιδευτικών μπορεί να γίνει πράξη, να περάσει στο «διά ταύτα», προσθέτοντας πως εάν η υπουργός Παιδείας δεν απαντήσει στα αιτήματα που απέστειλε ο δήμος στις 8 Οκτώβρη, ο Δήμος Πολίχνης θα κινητοποιηθεί πολύμορφα μέχρι και με κάθοδο στο υπουργείο Παιδείας.

Η σύσκεψη των φορέων υιοθέτησε το αγωνιστικό ψήφισμα της διοίκησης του δήμου που διαπιστώνει τα προβλήματα που οδηγούν τα σχολεία σε αγώνες και που δημιουργήθηκαν, διαχρονικά, με ευθύνη των εκάστοτε κυβερνήσεων. Θεωρεί ότι η Παιδεία «είναι κοινωνικό αγαθό και γι' αυτό πρέπει να παρέχεται δωρεάν και ισότιμα σε όλα τα παιδιά».

Το ψήφισμα αναφέρει:

  • «Η ανέγερση των σχολείων είναι υποχρέωση της κυβέρνησης και οφείλει να εξασφαλίσει στα παιδιά των λαϊκών οικογενειών τη δυνατότητα φοίτησης σε διδακτήρια που να καλύπτουν όλες τις σύγχρονες παιδαγωγικές ανάγκες και προδιαγραφές υγιεινής και ασφάλειας, εξοπλισμένα με όλη την απαιτούμενη υλικοτεχνική υποδομή».
  • «Να χρηματοδοτήσει άμεσα η κυβέρνηση την κατασκευή νέων σύγχρονων σχολικών κτιρίων, που να πληρούν τις προδιαγραφές (παιδαγωγικές, υγιεινής, ασφάλειας), εξοπλισμένα με όλον τον αναγκαίο υλικοτεχνικό εξοπλισμό, για να καλυφθούν οι ανάγκες του Δήμου Πολίχνης».
  • «Ζητάμε την άμεση απένταξη του 1ου και του 3ου Λυκείου από τη Σύμπραξη Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) και την κατασκευή τους αποκλειστικά από το κράτος. Αμεση κατασκευή του ΕΠΑΛ, των 12ου και 8ου Δημοτικών Σχολείων. Να προχωρήσουν οι διαδικασίες για ανέγερση σχολείου για τα άτομα με ειδικές ανάγκες».
  • «Απαιτούμε γενναία αύξηση των δαπανών για την Παιδεία και επιπλέον χρηματοδότηση του Δήμου Πολίχνης για την κάλυψη των αυξημένων λειτουργικών αναγκών των σχολείων. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Δηλώνουμε ότι ο αγώνας μας θα είναι συνεχής και διαρκής».

Υπενθυμίζεται ότι στο Δήμο Πολίχνης η διπλοβάρδια είναι στο 45%, αρκετά σχολεία στεγάζονται σε ακατάλληλα κτίρια δεκαετιών, που απαιτούν μεγάλο κόστος για τη συντήρησή τους.

Σε ανακοίνωσή τους οι Κομματικές Οργανώσεις Πολίχνης του ΚΚΕ και της ΚΝΕ σημειώνουν ότι το ΚΚΕ και η ΚΝΕ είναι μαζί με τον αγώνα μαθητών, γονιών, εκπαιδευτικών και μαζί τους θα συνεχίσει τον αγώνα για αποκλειστικά δημόσια - δωρεάν Παιδεία, για την υπεράσπιση του δικαιώματος στη μόρφωση, για Παιδεία που αποστολή θα έχει την πρόοδο του λαού, τις σύγχρονες ανάγκες του, θα υπερασπίζεται το δικαίωμα της μόρφωσης για όλους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ