Πέμπτη 22 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ
Ανάπτυξη της πάλης με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες

Σε εκδήλωση στη Φυσικομαθηματική Σχολή μίλησε ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ

Η ανάγκη οργάνωσης της πάλης, οι μετεκλογικές εξελίξεις, η προσπάθεια ανασυγκρότησης του φοιτητικού κινήματος, η επίθεση ενάντια στο ΚΚΕ βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης που διοργάνωσαν χτες η Οργάνωση Σπουδάζουσας Αθήνας της ΚΝΕ και η Αχτίδα ΑΕΙ - ΤΕΙ - Ερευνας του ΚΚΕ, στη Φυσικομαθηματική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθήνας, με ομιλητή τον Γιάννη Πρωτούλη, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ.

Το κάλεσμα του ΚΚΕ, ο λαός να μην αφήσει να χαθεί ούτε λεπτό στις διεκδικήσεις του, επανέλαβε ο Γ. Πρωτούλης αναφερόμενος στην κατάσταση που διαμορφώνεται μετά τις εκλογές. Οπως είπε, δεν πρέπει να περάσει η μοιρολατρία και να μην ανεχτεί η νεολαία να γίνεται πάνω της εμπόριο φόβου και εμπόριο ελπίδας. Αναφέρθηκε στην πρόσφατη απόφαση του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ με τα μέτωπα πάλης για τις λαϊκές ανάγκες, εξηγώντας: «Εμείς θέλουμε να δείξουμε και το ύψος των απαιτήσεων και διεκδικήσεων που πρέπει να έχει ο κόσμος, με κριτήριο τη ζωή τη δική του και τη ζωή της οικογένειάς του. Και όχι με κριτήριο το αν αυτά τα δικαιώματά τους συμφέρουν τα κέρδη μιας χούφτας πλουτοκρατών ή όχι».

Ο Γ. Πρωτούλης σημείωσε: «Ακόμα δε νιώθει ο λαός μας πίστη στη δύναμή του και αυτό πρέπει να αλλάξει. Να δυναμώσει στο μυαλό η διέξοδος. Οταν θεωρεί ένας κόσμος ότι αυτό το σύστημα που ζούμε, το σύστημα της εκμετάλλευσης, είναι αιώνιο, παντοτινό και αναλλοίωτο, όταν δεν αρχίζει να ριζώνεται μέσα στη συνείδηση κατά κύριο λόγο του εργατόκοσμου και του φτωχόκοσμου ο σοσιαλισμός, η σοσιαλιστική διέξοδος, δεν είναι δυνατό ένας κόσμος να νιώθει πίστη στη δύναμή του. Ο αγώνας για να περισώσει τα δικαιώματά του είναι ένα βήμα, ο αγώνας για να μπορέσει να θρέψει την οικογένειά του είναι ένα βήμα, να τελειώσει τις σπουδές του, να έχει το πτυχίο του μια αξία είναι ένα βήμα. Αλλά αυτό στις σημερινές συνθήκες, ιδιαίτερα μέσα στην καπιταλιστική κρίση, δε φτάνει».

Για την ανασυγκρότηση του φοιτητικού κινήματος

Από τη χτεσινή εκδήλωση. Στο βήμα ο Γ. Πρωτούλης
Από τη χτεσινή εκδήλωση. Στο βήμα ο Γ. Πρωτούλης
Ο Γ. Πρωτούλης, μετά από σχετική ερώτηση, αναφέρθηκε και στην προσπάθεια της ΚΝΕ για ανασυγκρότηση του φοιτητικού και σπουδαστικού κινήματος: «Εμείς έχουμε πάρει μια απόφαση. Να αφήσουμε πίσω τον εκφυλισμό και τη διάλυση και να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, να παλέψουμε για την οργάνωση του φοιτητικού και σπουδαστικού κινήματος. Η οργάνωση αυτή έχει ένα διπλό χαρακτήρα. Ενα ζήτημα είναι η δομή του και ένα δεύτερο το περιεχόμενό του. Ο σκοπός είναι να φτιαχτεί από φοιτητές και σπουδαστές μαζί, από κόσμο που δουλεύει και μέσα στα ιδρύματα, σε πλήρη συνεργασία και αδερφική αγωνιστική πάλη με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, ένας ριζοσπαστικός πόλος, μια ριζοσπαστική συσπείρωση».

Ο Γραμματέας της ΚΝΕ μίλησε για την πρωτοβουλία ανασυγκρότησης της ΕΦΕΕ και την κατάσταση που επικρατεί αυτές τις μέρες κατά τη συνεδρίαση της τεχνικής γραμματείας και έκανε λόγο για όλους εκείνους που δε θέλουν να πάρει οργανωμένη μορφή το φοιτητικό και σπουδαστικό κίνημα ή το θέλουν πλήρως ελεγχόμενο. «Εμείς αυτή την προσπάθεια δε θα την εγκαταλείψουμε. Με αυτούς που ευθύνονται για τη διαλυτική κατάσταση στο φοιτητικό και σπουδαστικό κίνημα δεν μπορεί να υπάρχει ελπίδα ότι θα το ανασυγκροτήσουν. Επομένως, εμείς χαράσσουμε αυτή την πορεία, θα ξεκινήσουμε και θα βρούμε πολύ κόσμο που σιχαίνεται αυτή την κατάσταση, θέλει να την αλλάξει, σκέφτεται ριζοσπαστικά», είπε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ