Παρασκευή 23 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ
Συγκέντρωση ενάντια στην κατασκευή ΧΥΤΑ

«Πρέπει να συνεχιστεί και να ενταθεί ο αγώνας σας», τόνισε στη συγκέντρωση ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας.

«Το ΚΚΕ συμπαραστέκεται στον αγώνα των κατοίκων του Γραμματικού ενάντια σε ένα έργο περιβαλλοντικά επιζήμιο και ασύμφορο οικονομικά, που δε λύνει κανένα πρόβλημα στο θέμα συνολικά της διαχείρισης των απορριμμάτων».

Τα παραπάνω επισήμανε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας μιλώντας σε συγκέντρωση στην πλατεία του χωριού το βράδυ της Τετάρτης. Στη συγκέντρωση κάτοικοι και φορείς αποφάσισαν να συνεχίσουν τον αγώνα τους ενάντια στην κατασκευή ΧΥΤΑ, την οποία η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ φρόντισε να ξεκινήσει τη περασμένη Τρίτη, με τη συνδρομή (και αυτή) των δυνάμεων των ΜΑΤ. Μιλώντας στη συγκέντρωση ο Γ. Γκιόκας τόνισε μεταξύ άλλων: «Πρέπει να συνεχιστεί και να ενταθεί ο αγώνας σας. Αλλά πρέπει να έχει στο στόχαστρο τις πολιτικές ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, που φέρνουν μπίζνες στον τομέα των απορριμμάτων, των καμένων εκτάσεων και αλλού. Πρέπει να βγάλετε τα συμπεράσματά σας και να καταδικάσετε αυτές τις πολιτικές».

Στη συγκέντρωση ο πρόεδρος της Κοινότητας Γραμματικού, Ν. Κούκης, αναφέρθηκε στην ολιγόλεπτη συνάντηση που είχε προχτές με τον υπουργό Εσωτερικών, Γ. Ραγκούση, ο οποίος του ανέφερε αυτό που έλεγε και επίσημα το ΠΑΣΟΚ πριν τις εκλογές, δηλαδή ότι ο περιφερειακός σχεδιασμός θα προχωρήσει κανονικά!

Σε ανακοίνωσή της η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» καταγγέλλει τη νέα εμφάνιση των δυνάμεων καταστολής, αυτή τη φορά από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η οποία, όπως σημειώνει, «υλοποιεί τους σχεδιασμούς που είχε κάνει στο παρελθόν και συνέχισε η κυβέρνηση της ΝΔ». Η ΝΑΣ καλεί τους κατοίκους να βγάλουν τα αναγκαία συμπεράσματα και ειδικά για την αποχή από τις εκλογές που τους κάλεσαν τοπικοί παράγοντες, μια στάση «με την οποία έπαιξαν καθαρά το παιχνίδι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ επάνω στα σχέδια που έχουν χαράξει επιχειρηματικοί κύκλοι στο θέμα των απορριμμάτων», όπως σημειώνει.

Τέλος, καλεί τους κατοίκους, μέσα από συντονιστικές επιτροπές αγώνα, να διεκδικήσουν: Να σταματήσουν τα έργα. Οι διώξεις και τρομοκράτηση των κατοίκων. Να εγκαταλειφθεί η λύση του καρκινογόνου εργοστασίου καύσης και να χωροθετηθούν άμεσα νέοι χώροι για διαχείριση των απορριμμάτων, χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση, διά στόματος της υπουργού Περιβάλλοντος, δηλώνει ότι θα προχωρήσει ως τις αρχές του 2010 στη δημοπράτηση των μονάδων επεξεργασίας αποβλήτων για την Αττική γενικά, και για το Γραμματικό ειδικά. Χωρίς όμως να διευκρινίσει αν ως τέτοιες μονάδες εννοεί αυτές της μηχανικής ανακύκλωσης - κομποστοποίησης ή και αυτές της καρκινογόνας καύσης. Η υπουργός χτες πρόσθεσε ότι στο Γραμματικό ο χώρος υγειονομικής ταφής δε θα λειτουργήσει ως ΧΥΤΑ, αλλά ως ΧΥΤΥ, δηλαδή ως χώρος υποδοχής υπολειμμάτων μετά την ανακύκλωση, την επεξεργασία και αξιοποίηση.

  • Οπως έγινε χτες γνωστό, στη θέση «Μαύρο Βουνό», όπου γίνονται οι εργασίες για το ΧΥΤΑ βρέθηκαν αρχαία. Αποτέλεσμα, με απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, να διακοπούν οι εκσκαφικές εργασίες.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ