Παρασκευή 6 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΚΥΣΕΑ: Ο Λευτέρης Οικονόμου είναι ο νέος αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, όπως αποφάσισε χτες το ΚΥΣΕΑ και ο Στέλιος Στεφανίδης του Πυροσβεστικού Σώματος. Ο Λευτέρης Οικονόμου ήταν ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας την περίοδο των συλλήψεων των μελών της «17Ν», ενώ ο Στέλιος Στεφανίδης ήταν ο υπαρχηγός της Πυροσβεστικής. Το ΚΥΣΕΑ συνεδρίασε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και επέλεξε τους δύο αρχηγούς ομόφωνα. Παράλληλα, προήχθησαν στο βαθμό του αντιστράτηγου ο Ι. Ραχωβίτσας, που ανέλαβε καθήκοντα υπαρχηγού, ο Ν. Παπαγιαννόπουλος που είναι πλέον επιτελάρχης, ο Π. Χριστοφιλάκης που έγινε γενικός επιθεωρητής Νότιας Ελλάδας και ο Κ. Κασαπάκης που έγινε επιθεωρητής Βόρειας Ελλάδας.

ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ακινήτων (σ.σ. διεκδικούμενα εκκλησιαστικά ακίνητα) της Εκκλησίας από την Πολιτεία, για να «συμφωνήσει» στην επιβολή υψηλότερων φόρων, ζητά επί της ουσίας και για ακόμη μια φορά, με χτεσινή ανακοίνωσή της, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας. Οπως σημειώνει χαρακτηριστικά, «για την Εκκλησία της Ελλάδος, ποσοστό 60% των ακινήτων, για τα οποία καταβάλλει ΕΤΑΚ είναι δεσμευμένα, και μολονότι εκδόθηκαν δεκάδες αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις, που διατάσσουν την αποδέσμευσή τους, το Ελληνικό Δημόσιο, παρά τις αντίθετες υποσχέσεις του, δεν έχει προβεί σε συμμόρφωση προς αυτές».

ΥΠΟΘΕΣΗ «ΕΛΑ»: Την ενοχή των δύο από τους τρεις κατηγορουμένους για την υπόθεση του «ΕΛΑ» πρότεινε χτες ο εισαγγελέας της έδρας του πενταμελούς Εφετείου. Συγκεκριμένα, πρότεινε την ενοχή του Α. Κανά, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, την ενοχή του Χ. Τσιγαρίδα για μέρος του κατηγορητηρίου και την απαλλαγή του λόγω παραγραφής για το υπόλοιπο κατηγορητήριο. Πρότεινε δε την απαλλαγή της Ε. Αθανασάκη.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ πραγματοποίησαν χτες ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Καστανίδης, ο υφυπουργός Απ. Κατσιφάρας και η βοηθός Συνηγόρου του Πολίτη Κ. Σπανού. Οπως και οι προκάτοχοί του, ο υπουργός σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στην ...αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να δώσει απαντήσεις στα προβλήματα κράτησης των φυλακισμένων. Ακόμα, αναφέρθηκε και στο μεγάλο και χρόνιο πρόβλημα με τους αλλοδαπούς κρατούμενους, οι οποίοι παραμένουν στις φυλακές παρόλο που έχουν εκτίσει τις ποινές! Στη χώρα μας, με ευθύνη των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, υπάρχει η εξής πραγματικότητα: μετανάστες να εκτίουν ποινές φυλάκισης για αδικήματα, όπως παράνομη είσοδος στη χώρας μας κλπ., αλλά να παραμένουν στις φυλακές και μετά την έκτιση της ποινής, καθώς δεν μπορούν να επιστρέψουν στις χώρες τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ