Σάββατο 7 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ
Ξεκίνησε χτες το 24ο συνέδριο

Ολοκληρώνεται αύριο με τον καθορισμό της δράσης για το επόμενο διάστημα

Με θέμα «φορολογικό σύστημα και εργαζόμενοι» ξεκίνησαν χτες το απόγευμα οι εργασίες του 24ου εκλογοαπολογιστικού συνεδρίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών (ΠΟΛ) στο ξενοδοχείο «Ακροπόλ». Οι εργασίες συνεχίζονται σήμερα στην αίθουσα της Ενωσης Λογιστών (Κάνιγγος 27) και ολοκληρώνονται αύριο Κυριακή με το σχεδιασμό της αγωνιστικής δράσης της Ομοσπονδίας και την εκλογή της νέας διοίκησης και εκπροσώπων.

Την κεντρική εισήγηση έκανε ο πρόεδρος της ΠΟΛ, Δημήτρης Βαρελάς, ο οποίος σημείωσε ότι η επιλογή του συγκεκριμένου θέματος για συζήτηση στο συνέδριο δεν είναι τυχαία, καθώς αυτήν την περίοδο το αντικείμενο της φορολογίας βρίσκεται στην επικαιρότητα. Σημείωσε ότι «τα ελλείμματα του προϋπολογισμού είναι αποτέλεσμα συγκεκριμένων χαριστικών πολιτικών που εφαρμόστηκαν τα προηγούμενα χρόνια αποκλειστικά υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου και των μονοπωλίων».

Τόνισε, επίσης, ότι «το φορολογικό σύστημα της χώρας μας, σύμφωνα με εκτιμήσεις της ΠΟΛ και όχι μόνο, είναι κοινωνικά άδικο αλλά και σκόπιμα αδύναμο, ώστε να μη θέλει να συλλάβει την πραγματική φορολογητέα ύλη». Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση, ο συνδικαλιστής υπογράμμισε ότι σήμερα «είναι απαραίτητος και αναγκαίος ο συντονισμός ενωτικών αγώνων για ριζική τροποποίηση και ανατροπή του φορολογικού συστήματος στην κατεύθυνση επιβολής δίκαιης κατανομής των φορολογικών βαρών με βάση τη φοροδοτική δυνατότητα κάθε πολίτη».

Οι προτάσεις της ΠΟΛ για το φορολογικό σύστημα περιλαμβάνουν ενδεικτικά: Αφορολόγητο όριο 20.000 ευρώ για κάθε μισθωτό φορολογούμενο προσαυξημένο ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση κατά 5.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο μέλος. Ετήσια τιμαριθμική αναπροσαρμογή του αφορολόγητου ορίου και της φορολογικής κλίμακας. Προοδευτική φορολογική κλίμακα με 20 κλιμάκια. Εκπτώσεις από το εισόδημα στο ύψος του 100% των δαπανών καθώς και τα έξοδα που βαρύνουν άτομα με ειδικές ανάγκες και αναπηρία. Κατάργηση του ειδικού τρόπου φορολόγησης. Ουσιαστική λειτουργία του πόθεν έσχες. Λογιστικός προσδιορισμός του φορολογητέου εισοδήματος. Κατάργηση όλων των φοροαπαλλαγών του κεφαλαίου. Ολοκλήρωση του Εθνικού Κτηματολογίου. Μείωση των έμμεσων φόρων. Μείωση δημοτικών τελών. Αποδέσμευση της υποβολής φορολογικών δηλώσεων. Κατάργηση κάθε είδους «χαριστικών περαιώσεων. Δήλωση περιουσίας και εισοδήματος. Διαρκής και άμεση κωδικοποίηση της φορολογικής νομοθεσίας.

Χαιρετισμούς στο συνέδριο απεύθυναν: Ο Θοδωρής Κούτρας, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, ο Κώστας Μαραγκουδάκης και Κώστας Πετρόπουλος, επίτιμοι πρόεδροι της ΠΟΛ, η Ζωή Σώκου, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στο Φάρμακο, ο Λεωνίδας Βαρδαρός, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος - Ακροάματος, ο Δήμος Θεοδώρου, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στην Κλωστοϋφαντουργία - Ιματισμό - Δέρμα, ο Χρήστος Ματζώρος, από την Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου, ο Μανώλης Ραλάκης, γραμματέας της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ και ο Θανάσης Τσουκνίδας, πρώην αντιπρόεδρος της ΠΟΛ.

Στο χώρο του Συνεδρίου γίνεται έκθεση σκίτσων με θέμα το φορολογικό. Συμμετέχουν οι σκιτσογράφοι: Σωτήρης Βαρελάς, Γιάννης Γερούλιας, Πάνος Ιατρίδης, Νίκος Στεφαδούρος, Θανάσης Τσιμπερδώνης και Soter.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ