Σάββατο 7 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Κοροϊδεύει τους ανέργους και καλύπτει τις απολύσεις

Απαντώντας σε Ερώτηση του ΚΚΕ, έδωσε άφεση στη ΦΑΓΕ για την αποψίλωση του προσωπικού και υποκριτικά ανακάλυψε εκτίναξη του αριθμού των καταγεγραμμένων ανέργων

Την υποκριτική του έκπληξη για τον πραγματικό αριθμό ανέργων και το ρόλο του ΟΑΕΔ εξέφρασε χτες ο υπουργός Εργασίας, απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ για τις απολύσεις στον όμιλο Φιλίππου (ΦΑΓΕ). Ο Α. Λοβέρδος είπε ότι σύμφωνα με ενημέρωση που είχε από τον ΟΑΕΔ, στα μητρώα του Οργανισμού ο αριθμός των ανέργων φτάνει στις 650.000 και απέναντι σε αυτόν τον αριθμό ο ΟΑΕΔ «δυστυχώς δεν μπορεί να ασκήσει το ρόλο του», αφού είναι ένας Οργανισμός που παραπαίει και πρέπει να ανασυγκροτηθεί.

Για το αντικείμενο της Ερώτησης και τις απολύσεις στη ΦΑΓΕ, επικαλέστηκε έγγραφο του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας - χωρίς, όπως είπε, να το υιοθετεί, ούτε να το αρνείται - σύμφωνα με το οποίο οι απολύσεις στη ΦΑΓΕ έγιναν σύμφωνα με το νόμο, υπήρξαν πλήρεις αποζημιώσεις και εφαρμόζονται σε όλες τις ρυθμίσεις τους οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

Παίρνοντας το λόγο, ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Μαυρίκος μίλησε για υποκρισία του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας εάν αμφισβητούν ότι έχουν γίνει στην εν λόγω επιχείρηση 18 απολύσεις από τις οποίες οι οκτώ αφορούν εργαζόμενους που δούλευαν 10 έως 15 χρόνια. Να μας πουν, συνέχισε, οι υπηρεσίες του υπουργείου εάν ευσταθούν τα επιχειρήματα του ιδιοκτήτη Φιλίππου ότι δήθεν θέλει να μειώσει την παραγωγική διαδικασία, όταν συνολικά ο Ομιλος των επιχειρήσεων των οποίων είναι ιδιοκτήτης για το πρώτο τρίμηνο του 2009 ανακοίνωσε κέρδη 6,2 εκατομμύρια ευρώ.

Πρέπει, τόνισε ο βουλευτής, να επαναπροσληφθούν όλοι οι απολυμένοι και η κυβέρνηση να υποχρεώσει την επιχείρηση να συζητήσει και να δεσμευθεί ότι θα υλοποιήσει το ομόφωνο αίτημα του σωματείου των εργαζομένων στη ΦΑΓΕ, προκειμένου να υιοθετηθεί και να γίνει αποδεκτή η συλλογική σύμβαση που προτείνουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ