Σάββατο 7 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Θέτει ανοιχτά ζήτημα «νομιμότητας» της απεργίας

Σε ευθεία επίθεση εναντίον των λιμενεργατών προχωράει η κυβέρνηση, κλιμακώνοντας τους εκβιασμούς και θέτοντας θέμα «νομιμότητας» των κινητοποιήσεων με στόχο να σπάσει την απεργία στο λιμάνι του Πειραιά.

Χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής έσπευσε να επικροτήσει τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλου, ο οποίος προχτές, κατά τη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου υποστήριξε ότι «τα αιτήματα των απεργών δεν συνάδουν με την έννομο τάξη και τα συμφέροντα της χώρας» αναφέροντας ότι υπάρχει θέμα «νομιμότητας της απεργίας». Συγχρόνως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εντείνοντας τους εκβιασμούς προς τους εργαζομένους δήλωσε ότι «διάλογος χωρίς ανοιχτό λιμάνι, δεν μπορεί να γίνει», χαρακτηρίζοντας «ακατανόητη η συνέχιση της απεργίας από τους εργαζόμενους».

Ο Γ. Πεταλωτής, σε μια προσπάθεια να θολώσει τα νερά υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει καμία σκέψη στην κυβέρνηση για επιστράτευση», αλλά την ίδια στιγμή φρόντισε να επιδοκιμάσει τις ενέργειες της μεγαλοεργοδοσίας και των εμποροβιομηχάνων που κινούνται δικαστικά κατά των απεργών, σημειώνοντας με έμφαση: «Ο κάθε φορέας έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει και όλα τα νομικά μέσα που μπορεί»!! Το «δημόσιο συμφέρον σημαίνει ανοιχτό λιμάνι», δήλωσε στη συνέχεια ο Γ. Πεταλωτής, δείχνοντας ότι στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι να αναθέσει τη «βρώμικη δουλειά» της ποινικοποίησης της απεργίας στους μεγάλους επιχειρηματίες, ώστε οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι να κρύβονται πίσω από την επίφαση του διαλόγου με τους εργαζόμενους.

Ο Γ. Πεταλωτής εντελώς προκλητικά κάλεσε τους απεργούς «να αναλάβουν τις ευθύνες τους» και επιχειρώντας να στρέψει εναντίον τους άλλους κλάδους εργαζομένων απαίτησε να «σταματήσουν την απεργία για το καλό του δημόσιου συμφέροντος»...

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διαλύοντας κάθε αυταπάτη που έσπειρε προεκλογικά το ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισε ότι η σύμβαση ξεπουλήματος του λιμανιού «πλέον είναι νόμος του ελληνικού κράτους» και σημείωσε ότι η κυβέρνηση «θέλει επενδύσεις στην Ελλάδα (...) συμβατές βεβαίως με τις υποχρεώσεις της Ελλάδας σε σχέση με το κοινοτικό Δίκαιο». Δηλαδή, με τα συμφέροντα της κινέζικης πολυεθνικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ