Σάββατο 7 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΝΕΑ ΓΡΙΠΗ»
Απολύσεις εν μέσω επιδημίας

Απολύσεις νοσηλευτών που δουλεύουν είτε ως επικουρικοί είτε με stage κατήγγειλε χτες ο εκπρόσωπος της ΔΗΠΑΚ Γιατρών στην Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) μετά τη συνάντησή της με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Ανέφερε ως παράδειγμα το Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όπου τις τελευταίες μέρες απολύθηκαν δύο επικουρικές νοσηλεύτριες και τρεις με stage. Στη διάρκεια της συνάντησης ο Ηλίας Σιώρας έθεσε το θέμα άμεσης κάλυψης των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας με προσωπικό. Η υπουργός περιορίστηκε να πει «θα δούμε πώς θα μπορέσουμε να τις καλύψουμε».

Κατά τ' άλλα η υπουργός συγκαλεί ευρεία σύσκεψη για το Διατομεακό Συντονισμό Υλοποίησης και Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Σχεδίου για την Αντιμετώπιση της Πανδημίας της Γρίπης Α(Η1Ν1) και ενόψει της έναρξης του εμβολιασμού με το πανδημικό εμβόλιο. Πάντως, οι επιστήμονες, και οι συνδικαλιστές, τόνισαν χτες την ανάγκη της υπεύθυνης και οργανωμένης απ' το κράτος ενημέρωσης του πληθυσμού τόσο για τη «νέα γρίπη» όσο και για τα εμβόλια.

  • Για προληπτικούς λόγους κλείνουν τα 2 τμήματα του 12ου Γυμνασίου Καλλιθέας, το ολοήμερο σχολείο Πετρούπολης, το Λύκειο Φερών, το Α1 τμήμα του Γυμνασίου Ανθιας Εβρου και τα 1ο, 2ο Γυμνάσιο Πολυγύρου Χαλκιδικής.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ