Τρίτη 10 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΛΙΒΑΝΟΣ
Προς κυβέρνηση «εθνικής ενότητας»

ΒΗΡΥΤΟΣ.--

Θέμα ημερών φαίνεται, πλέον, ότι είναι η ανακοίνωση της κυβέρνησης εθνικής ενότητας, στη σύσταση της οποίας κατέληξαν μετά από μήνες διαβουλεύσεων οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας. Οπως ανακοινώθηκε το Σάββατο, ο φιλοαμερικανικός συνασπισμός υπό τον σουνίτη Σάαντ Χαρίρι, που επικράτησε στις εκλογές της 7ης Ιουνίου, κατέληξε σε συμφωνία με τον αντιπολιτευόμενο συνασπισμό υπό τη σιιτική «Χεζμπολάχ».

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, ο Χαρίρι, που έχει λάβει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης για δεύτερη φορά μετά την αποτυχία του πρώτου γύρου συνομιλιών, προχώρησε σε ορισμένες υποχωρήσεις. Σε βασικό σημείο αντιπαράθεσης είχε αναδειχθεί η διανομή των υπουργείων, με έναν από τους βασικούς συμμάχους της «Χεζμπολάχ», τον μαρωνίτη χριστιανό πρώην στρατηγό, Μισέλ Αούν, να διεκδικεί το υπουργείο Τηλεπικοινωνιών.

Μέχρι χτες δεν είχε γνωστοποιηθεί πώς ακριβώς «μοιράστηκαν» τα υπουργεία. Το βέβαιο είναι ότι 15 υπουργεία αναλαμβάνει ο συνασπισμός του Χαρίρι, 10 υπουργεία ο συνασπισμός υπό τη «Χεζμπολλάχ» και πέντε θα οριστούν από τον Πρόεδρο Σουλεϊμάν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ