Τρίτη 10 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Πρωταγωνίστρια στη συκοφάντηση του σοσιαλισμού

Κομμένο και ραμμένο στην προπαγάνδα των ιμπεριαλιστών το μήνυμα του Γ. Παπανδρέου από το Βερολίνο

Τη δική του φωνή στη συκοφάντηση του σοσιαλισμού, δίπλα σ' αυτές των άλλων ηγετών της ιμπεριαλιστικής ΕΕ, πρόσθεσε χτες ο Γ. Παπανδρέου, με δηλώσεις του από το Βερολίνο, όπου συμμετέχει στις φιέστες για την καπιταλιστική παλινόρθωση σαν πρωθυπουργός της Ελλάδας και σαν πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Ο Γ. Παπανδρέου έκανε λόγο για «ιστορική ημέρα» και υπερασπίστηκε τις ανατροπές, οι οποίες έδωσαν τέλος σε «απολυταρχισμούς, αυταρχισμούς, ιδεοληψίες και προκαταλήψεις». Σ' αυτό το πνεύμα, κάλεσε τους Ευρωπαίους να γκρεμίσουν τα τείχη, «ώστε να ανοίξουν οι ορίζοντες για τη δημοκρατία και την ελευθερία», εννοώντας φυσικά τη «δημοκρατία» της ταξικής εκμετάλλευσης και την «ελευθερία» των λίγων να πλουτίζουν από ξεζούμισμα των πολλών.

Φέρνοντας την πραγματικότητα στα μέτρα της πολιτικής που υπερασπίζεται, ο Γ. Παπανδρέου πρόσθεσε ότι «ως Ελληνες, αλλά και ως Ευρωπαίοι, σήμερα, έχουμε ακόμα να φωνάξουμε: γκρεμίστε και το τελευταίο Τείχος, αυτό που χωρίζει την Κύπρο στα δύο. Δεν μπορεί να υπάρχει μια Ευρώπη με το Τείχος αυτό, με τείχη και με στρατεύματα κατοχής». Πίσω από τις μεγαλόστομε κορόνες, ο Γ. Παπανδρέου προσπαθεί να κρύψει ότι αυτή ακριβώς η «ελευθερία» που επικαλείται και η δημοκρατία των ιμπεριαλιστών και της ΕΕ, είναι που κρατάει διαιρεμένη την Κύπρο και τους δυο λαούς της. Είναι αυτή που εγκλωβίζει τη λύση του Κυπριακού στις μυλόπετρες των συμφερόντων των μονοπωλίων και των γεωστρατηγικών ανταγωνισμών, με ενεργή μάλιστα τη συμμετοχή και της ελληνικής κυβέρνησης.

Μαθήματα ιστορίας, με τον τρόπο που έχει γραφτεί από την ιμπεριαλιστική «παλινόρθωση», παρέδωσε την περασμένη Κυριακή και ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ Δ. Δρούτσας, με μήνυμά του σε εκδήλωση που οργάνωσε η γερμανική πρεσβεία. Βάζοντας την πινελιά της κυβέρνησης στο ξαναγράψιμο της ιστορίας και στην παρουσίαση της πραγματικότητας με το κεφάλι προς τα κάτω, ο Δ. Δρούτσας εξήγησε για τους λόγους του γιορτασμού: «Η πτώση του τείχους του Βερολίνου (...) έδωσε την ελευθερία, την πραγματική ελευθερία στους λαούς αυτών των χωρών, έγινε και είναι σύμβολο της ελευθερίας για όλη την ανθρωπότητα».

Παραλήρημα και από τη ΝΔ

Στο πνεύμα της θριαμβολογίας των ιμπεριαλιστών κινήθηκε και η δήλωση που έκανε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γ. Κουμουτσάκος, που αναμάσησε τα γνωστά στερεότυπα της ιμπεριαλιστικής προπαγάνδας, ενώ δεν έλειψε και η υποκρισία για ...«την πτώση και του τελευταίου διχαστικού τείχους στην Ευρώπη, του τείχους της Λευκωσίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ